Recepte

Biešu zupa ar olu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Kopš pamēģināju zupas iebiezināšanu ar olu, cenšos to izmantot un variēt ar dažāda veida zupām un dārzeņiem. Iebiezināšana ar olu rada īpaši zīdainu un maigi patīkamu tekstūru. Šī metode noder arī tad, ja mājās ir pavisam maz dārzeņu, bet vēlaties pagatavot biezas konsistences zupu.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 1 galviņa ķiploku
  • 2 burkāni
  • 2 vidēja izmēra bietes
  • 1 ēdamkarote medus
  • 2 zariņi timiāna
  • sula no 2 apelsīniem
  • 2 olas
  • 70 g fetas siera

Pagatavošana

  1. Bietes notīra, nomizo un sagriež ~ 8 daļās, veidojot mazākus gabalus. Burkānus nomizo un sagriež ripiņās.
  2. Burkānus kārto katla apakšā, pārber ar bietēm, apsāla, pievieno notīrītas ķiploka daiviņas un timiāna zariņus. Visu aplej ar 1,5 l ūdens. Vāra ~ 30 minūtes, kamēr bietes un ķiploki paliek mīksti un mazliet zaudējuši sīvumu.
  3. Kad dārzeņi mīksti, tos ar rokas blenderi sablendē un noregulē garšas. Pievieno medu un apelsīnu sulu, un turpina karsēt, atlejot 200 ml zupas atsevišķā bļodiņā.
  4. Citā bļodiņā sakuļ olas un pamazām lej klāt silto buljonu, turpinot kult, tādējādi pieradinot olas pie siltuma.
  5. Kad viss šķidrums sakults ar olām, tās uzmanīgi lej atpakaļ katliņā, aktīvi maisot un ļaujot zupai lēnām vēl vairāk sabiezēt.
  6. Pasniedz karstu, iebirdinot nelielu daudzumu fetas siera.

Komentāri:

Jūsu komentārs: