Recepte

Biezpiena bezē deserts ar sezonas ogām (Augustam)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
8 personām
Sandra Ošiņa

Autors: Sandra Ošiņa

Stiliste/datorgrafiķe. Sandra izveidoja “Pie Galda!” žurnāla dizainu un stilu, kā arī veidoja žurnāla māksliniecisko noformējumu pirmos divus žurnāla pastāvēšanas gadus. 

Un ne tikai, viņa ir divu bērnu mamma ar “saldajiem īkšķīšiem”, kas pieprit ne tikai gardas kūkas un cepumus, bet arī daudzus citus interesantus ēdienus. Vēl vairāk viņas dzimtas recepšu portālā www.garsigalatvija.lv

 

Sastāvdaļas

  • 250 g svaigu vai saldētu aveņu
  • 350 g pilnpiena biezpiena
  • 80 g bezē cepumu
  • 1 citrons
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 0,5 tējkarotes vaniļas cukura
  • 2 ēdamkarotes želatīna + nedaudz piena (~100 ml) želatīna uzbriedināšanai
  • 200 ml saldā krējuma
  • svaigas piparmētru lapiņas dekorēšanai
  • ~ 250 g svaigu aveņu vai citu vasaras ogu mērcei
  • apaļa veidne deserta gatavošanai + nedaudz eļļas veidnes ieziešanai

Pagatavošana

  1. Cepumus sadrupina mazākos gabaliņos.
  2. Želatīnu ieber krūzē, pievieno nedaudz piena un uzbriedina.
  3. Citronam norīvē miziņu un izspiež sulu.
  4. Bļodā liek biezpienu un ar karoti saspaida viendabīgā masā. Pievieno citrona miziņu un sulu.
  5. Saldajam krējumam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un sakuļ stingrās putās.
  6. Biezpienam pievieno ūdens peldē izkausētu želatīnu, cepumus un sakulto saldo krējumu. Visu samaisa ar karoti. Nekuļ!
  7. Biezpiena un saldā krējuma masā viegli iecilā ogas.
  8. Veidni ietauko ar eļļu un pilda deserta masu.
  9. Izlīdzina virsu un liek ledusskapī, lai masa sastingst.
  10. Ogas sablendē, un desertu pasniedz, papildinātu ar svaigu ogu mērci un dekorētu ar piparmētru lapiņām.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepumus sadrupina mazākos gabaliņos.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Želatīnu ieber krūzē, pievieno nedaudz piena un uzbriedina.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Citronam norīvē miziņu un izspiež sulu.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bļodā liek biezpienu un ar karoti saspaida viendabīgā masā. Pievieno citrona miziņu un sulu.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saldajam krējumam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un sakuļ stingrās putās.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Biezpienam pievieno ūdens peldē izkausētu želatīnu, cepumus un sakulto saldo krējumu. Visu samaisa ar karoti. Nekuļ!

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Biezpiena un saldā krējuma masā viegli iecilā ogas.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veidni ietauko ar eļļu un pilda deserta masu.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Izlīdzina virsu un liek ledusskapī, lai masa sastingst.

10. pagatavošanas solis
Ogu beze deserts

Ogas sablendē, un desertu pasniedz, papildinātu ar svaigu ogu mērci un dekorētu ar piparmētru lapiņām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: