Recepte

Birstošais ziedkāpostu kuskuss ar žāvētām dzērvenēm un pētersīļu pesto

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
2 personām
Līva Kļaviņa

Autors: Līva Kļaviņa

“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.

Sastāvdaļas

  • 1 liels ziedkāposts
  • 1 sauja dzērveņu
  • 1 sauja svaigu piparmētru
  • koriandra zaļumi vai kinza

Pētersīļu pesto mērcei:

  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • 50 ml olīveļļas
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 buntīte pētersīļu
  • 1 sauja grauzdētu vai mērcētu (svarīgi) saulespuķu sēkliņu
  • 50 ml ūdens
  • sāls

Pagatavošana

1.  Smalki sakapā vai virtuves kombainā samaļ ziedkāposta rozetītes. Visgaršīgāk būs, ja ziedkāposts konsistences ziņā tiešām līdzināsies kuskusam. Ziedkāposta kātus var nomizot un apēst svaigus, pievienot zupai vai sautējumam, bet kuskusam tie mazliet mainīs tā patīkamo konsistenci, tāpēc labāk nelikt klāt.
2. Pesto mērcei sablendē visas sastāvdaļas. Ja mērce par biezu, pievieno vairāk ūdens, ja trūkst skābuma, pievieno vairāk citronu sulas vai sāls. Ja par skābu, pievieno vairāk saulespuķu sēkliņu un ūdens.
3. Ziedkāpostiem pievieno svaigas sakapātas piparmētru un koriandra lapas un žāvētas dzērvenes un pārlej ar pētersīļu pesto mērci. Dzērvenes var aizstāt ar citiem žāvētiem saldiem augļiem, piemēram, plūmēm vai aprikozēm.

1. pagatavošanas solis
PukkapostuKuskus_1

Smalki sakapā vai virtuves kombainā samaļ ziedkāposta rozetītes. Visgaršīgāk būs, ja ziedkāposts konsistences ziņā tiešām līdzināsies kuskusam.Ziedkāposta kātus var nomizot un apēst svaigus, pievienot zupai vai sautējumam, bet kuskusam tie mazliet mainīs tā patīkamo konsistenci, tāpēc labāk nelikt klāt.

2. pagatavošanas solis
PukkapostuKuskus_2

Pesto mērcei sablendē visas sastāvdaļas. Ja mērce par biezu, pievieno vairāk ūdens, ja trūkst skābuma, pievieno vairāk citronu sulas vai sāls. Ja par skābu, pievieno vairāk saulespuķu sēkliņu un ūdens.

3. pagatavošanas solis
PukkapostuKuskus_3

Ziedkāpostiem pievieno svaigas sakapātas piparmētru un koriandra lapas un žāvētas dzērvenes un pārlej ar pētersīļu pesto mērci. Dzērvenes var aizstāt ar citiem žāvētiem saldiem augļiem, piemēram, plūmēm vai aprikozēm.

4. pagatavošanas solis
Birstošais ziedkāpostu kuskuss ar žāvētām dzērvenēm un pētersīļu pesto

Komentāri:

Jūsu komentārs: