Recepte

Brendijā izturēts lasis ar rupjmaizes čipsiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
8 personām
viesis

Autors: viesis

Sastāvdaļas

  • 0,5 kg svaigas laša filejas
  • 6 tējkarotes sāls
  • 4 tējkarotes cukura
  • 1 tējkarote ar kaudzi anīsa sēklu
  • ~ 50ml brendija

Maizīšu pagatavošanai:

  • ½ rudzu maizes kukuļa
  • 1 neliels gurķis
  • svaigais krējuma siers pasniegšanai (piemēram, Filadelfijas)
  • diedzētas redīsu sēklas dekorēšanai (pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. Fileju pārgriež uz pusēm.
  2. Pārlej ar brendiju.
  3. Bļodiņā samaisa sāli un cukuru.
  4. Laša fileju ierīvē ar sāls un cukura maisījumu.
  5. ½ tējkarotes anīsa sēklu pārkaisa trauka apakšā, tajā liek fileju un pārkaisa ar atlikušajām anīsa sēklām. Traukam uzliek vāku, to ievieto ledusskapī uz 2 diennaktīm. Nākamajās divās dienās laša gabalus apgroza no vienas puses uz otru vismaz divas reizes katrā dienā.
  6. Kad lasis ir iemarinēts, pagatavo nelielas uzkodu maizītes. Maizi sagriež plānās šķēlītēs. Katru šķēlīti sagriež 3 daļās un apgrauzdē cepeškrāsnī.
  7. Gurķi noskalo un sagriež plānās ripiņās.
  8. Uz katras maizītes liek gurķa ripiņu, uz tās – laša šķēlīti un nelielu svaigā siera “micīti”. Dekorē ar svaigiem sēklu dīgstiem.

 

Variācijas par tēmu:

Ja anīsa aromāts jums nav tīkams, pamēģiniet to pievienot nedaudz, samazinot recepte norādīto daudzumu, jo anīsa ēteriskas eļļas labi sader ar brendiju un lasi.

Der zināt:

Anīss tiek plaši izmantots medicīnā, kur sēklas pievieno klepus mikstūrām un tājām.

Anīsa saldeno smaržu nodrošina ēteriskās eļļas.

Anīsu kā garšvielu tradicionāli liek klāt Ziemassvētku cepumiem, pudiņiem un gaļas

vai zivju ēdieniem.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fileju pārgriež uz pusēm.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pārlej ar brendiju.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bļodiņā samaisa sāli un cukuru.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laša fileju ierīvē ar sāls un cukura maisījumu.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

½ tējkarotes anīsa sēklu pārkaisa trauka apakšā, tajā liek fileju un pārkaisa ar atlikušajām anīsa sēklām. Traukam uzliek vāku, to ievieto ledusskapī uz 2 diennaktīm. Nākamajās divās dienās laša gabalus apgroza no vienas puses uz otru vismaz divas reizes katrā dienā.

Kad lasis ir iemarinēts, pagatavo nelielas uzkodu maizītes. Maizi sagriež plānās šķēlītēs. Katru šķēlīti sagriež 3 daļās un apgrauzdē cepeškrāsnī.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gurķi noskalo un sagriež plānās ripiņās.

Uz katras maizītes liek gurķa ripiņu, uz tās – laša šķēlīti un nelielu svaigā siera “micīti”. Dekorē ar svaigiem sēklu dīgstiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: