Recepte

Brī siera, vistas filejas un aprikožu karstmaize

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Brie ir maigs siers ar īpašu garšu, ko piešķir siera nogatavināšanā izmantotais pelējums Pennicillum camamberti, kas aug uz siera virsmas. Šos sierus var ēst tāpat, bet tie ir ļoti garšīgi arī siltos ēdienos. Šajā receptē cepeškrāsnī gatavojam sātīgu karstmaizi ar maigu vistas fileju, sulīgām aprikožu šķēlītēm un aromātisku, mazliet pakusušu Brī sieru.

Sastāvdaļas

  • 4 nelielas vistas filejas
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 kārba konservētu aprikožu (425 ml)
  • 200 g Brī siera
  • sāls, malti melnie pipari
  • 4 pilngraudu maizes šķēles vai graudu bagete, pārgriezta gareniski uz pusēm

Pagatavošana

1. Vistas filejas nomazgā un nosusina salvetē. Katrai filejai uzkaisa sāli un uzber piparus.

2. Pannā uzkarsē eļļu un apcep filejas 6-8 minūtes no katras puses. Cepšanas laikā pannai var uzlikt vāku.

3. Aprikozes izņem no sīrupa un ar asu nazi sagriež 4 daļās. Sieru sagriež ~ 5 mm biezās šķēlītēs.

4. Apceptās vistas filejas sagriež šķēlītēs.

5. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200˚ C. Uz maizes pamīšus kārto vistas filejas un aprikožu šķēlītes. Pārliek ar siera šķēlēm. Maizītes liek uz cepamās plāts un cep cepeškrāsnī 5 minūtes.

6. Pasniedz karstas, pārkaisītas ar zaļumiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: