Recepte

Brokastu garšaugu bulciņas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
8 personām

Šīs ir kviešu miltu bulciņas, kuru recepte vēsturiski ir nākusi no Skotijas. Kā vēsta leģendas, no šādas vienkāršas mīklas taisīti plāceņi un maizītes, kas pasniegtas ar sāļu vai saldu pildījumu. Mūsdienās šādas maizītes labi iederas brīvdienu brokastu galdā vai kā piedeva aromatiskai zupai. Šoreiz kā garšaugus ņēmām kaltētas dilles. Ļaujieties variācijām – ar kaltētiem tomātiem, olīvām, kapātiem svaigiem zaļumiem, raudeni, vienu vārdu sakot – visu, kas liekas gards un aromātisks pats par sevi. Šajās bulciņās tas viss nāks tikai par labu.

Bulciņu pildījums ir katra paša ziņā. Mūsu uzdevums ir tikai rosināt jūsu iztēli.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 400 g kviešu miltu
  • 1 tējkarote sodas
  • 0,5 tējkarotes sāls
  • 50 g auksta sviesta
  • 300 ml piena + nedaudz piena bulciņu pārziešanai
  • 20 g kaltētu diļļu vai citu garšaugu pēc izvēles (raudene, timiāns)
  • 1 ēdamkarote magoņu sēkliņu

Pildījumam:

  • majonēze
  • 1 ēdamkarote sinepju
  • šķipsniņa sāls, cukura

Zivs pildījumam:

  • kūpinātas skumbrijas
  • svaigas salātu lapiņas
  • sarkano sīpolu ripiņas

Gaļas pildījumam:

  • šķiņķa šķēles
  • svaigas salātu lapiņas
  • 1 neliels avokado
  • Ķiršu tomātiņi

Pagatavošana

  1. Miltus iesijā bļodā. Pievieno sodu, sāli un garšaugus.
  2. Sviestu sagriež mazos gabaliņos un pievieno miltiem. Ar pirkstiem saspaida un samīca sviestu kopā ar miltiem, līdz tas ir kļuvis mīksts.
  3. Pielej pienu un samīca viendabīgas konsistences mīklu. Bulciņām mīklu nav nepieciešams ilgi mīcīt.
  4. Iegūto mīklu liek uz miltiem apkaisīta galda un izrullē ~ 2 cm biezumā.
  5. Ar nelielu krūzīti vai glāzi ~ 6 cm / dm izspiež bulciņas. Mīklas atlikumu vēlreiz samīca un izspiež atlikušās bulciņas.
  6. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Cepamo pannu ietauko vai tajā ieklāj cepamo papīru un liek sagatavotās bulciņas, kuras pārziež ar pienu.
  7. Pārkaisa ar magoņu sēkliņām. Liek cepties. Cep 15 minūtes.
  8. Izceptās bulciņas atdzesē un pārgriež uz pusēm.
  9. Sagatavo pildījumu. Majonēzi sajauc ar sinepēm, šķipsniņu sāls un cukura.
  10. Salātus noskalo un nosusina. Sīpolu notīra, sagriež plānās ripiņās. Tomātus pārgriež uz pusēm, avokado notīra, izņem kaulu un sagriež plānās šķēlītēs.
  11. Katru bulciņas pusīti apsmērē ar majonēzes mērci un uzliek salātlapu.
  12. Liek vai nu zivs, vai gaļas šķēlītes.
  13. Virsū kārto sīpolu ripiņas, tomātu pusītes vai avokado šķēlītes.
  14. Virsū uzliek bulciņas micīti un piespiež.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miltus iesijā bļodā. Pievieno sodu, sāli un garšaugus.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sviestu sagriež mazos gabaliņos un pievieno miltiem. Ar pirkstiem saspaida un samīca sviestu kopā ar miltiem, līdz tas ir kļuvis mīksts.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pielej pienu un samīca viendabīgas konsistences mīklu. Bulciņām mīklu nav nepieciešams ilgi mīcīt.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iegūto mīklu liek uz miltiem apkaisīta galda un izrullē ~ 2 cm biezumā.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ar nelielu krūzīti vai glāzi ~ 6 cm / dm izspiež bulciņas. Mīklas atlikumu vēlreiz samīca un izspiež atlikušās bulciņas.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Cepamo pannu ietauko vai tajā ieklāj cepamo papīru un liek sagatavotās bulciņas, kuras pārziež ar pienu.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pārkaisa ar magoņu sēkliņām. Liek cepties. Cep 15 minūtes.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Izceptās bulciņas atdzesē un pārgriež uz pusēm.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sagatavo pildījumu. Majonēzi sajauc ar sinepēm, šķipsniņu sāls un cukura.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Salātus noskalo un nosusina. Sīpolu notīra, sagriež plānās ripiņās. Tomātus pārgriež uz pusēm, avokado notīra, izņem kaulu un sagriež plānās šķēlītēs.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katru bulciņas pusīti apsmērē ar majonēzes mērci un uzliek salātlapu.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liek vai nu zivs, vai gaļas šķēlītes.

13. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Virsū kārto sīpolu ripiņas, tomātu pusītes vai avokado šķēlītes.

14. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Virsū uzliek bulciņas micīti un piespiež.

Komentāri:

Jūsu komentārs: