Recepte

Brokastu virtuļi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām
Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

  • 350 g miltu
  • 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • ¼ tējkarotes sodas
  • 100 g izkausēta sviesta
  • 2 olas
  • 180 g cukura
  • 240 ml piena
  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • 2 ēdamkarotes šķīstošās kafijas
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • šķipsniņa muskatrieksta
  • šķipsniņa sāls
  • saldētas mellenes

Glazūrai

  • 50 g tumšās šokolādes
  • 50 ml saldā krējuma
  • 50 g cukura
  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • virtuļu cepamā veidne

24 gab.

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Virtuļu formu ietauko ar kripatiņu sviesta.
  2. Lielā bļodā lej izkausētu sviestu, pievieno cukuru, kanēli, kafiju, vaniļu, muskatriekstu un sāli. Maisa, līdz izveidojas viendabīga masa.
  3. Pievieno olas un turpina maisīt vai putot, līdz arī tās iemaisās.
  4. Atsevišķā traukā samaisa kopā miltus, cepamo pulveri un sodu.
  5. Pakāpeniski trijos piegājienos olu masai pievieno pienu un miltu maisījumu. Mīklai jābūt viendabīgai.
  6. Iegūto mīklu lej formiņās, aizpildot pusi no tām. Katrā virtulī ievieto 3–4 ogas. Cep krāsnī 12–15 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  7. Glazūrai karsta ūdens tvaikos izkausē šokolādi, pievieno saldo krējumu un samaisa. Atsevišķā trauciņā samaisa cukuru un kanēli. Kad virtuļi atdzisuši, tos mērcē šokolādē un apber ar kanēļcukuru.

Komentāri:

  • Luīze says:

    Sveiki, kur varētu nopirkt virtuļu veidni?

  • Kristīne says:

    Stockmann ir silikona. Tādu, kāda bija Annai Gatavo 3 sižetā, neatradu.

  • Luīze says:

    Liels paldies! (:

  • Linda says:

    Diez vai šos varētu saukt par virtuļiem- ja nu vienīgi formas, ne garšas dēļ! Īsi sakot- garšoja briesmīgi! Neiesaku mēģināt, ja gribat sajust īstu virtuļu garšu! Žēl iztērēto produktu! Un vēl vairāk sava dārgā laika! Bet vismaz pīles un zosis upē pabarojām…

  • Elza says:

    Šo recepti taisu jau vairākas reizes, vienmēr sanāk garšīgi. Veidni pirku Gemosā.

Jūsu komentārs: