Recepte

Brokoļu omlete

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
6 personām

Pievienojot rīta omletei brokoļus, to būsiet bagātinājuši ar vitamīniem, minerālvielām un balastvielām. Pievienotie tomāti un sīpoli to papildinās ar košām krāsu un garšu niansēm.

Sandra Ošiņa

Autors: Sandra Ošiņa

Stiliste/datorgrafiķe. Sandra izveidoja “Pie Galda!” žurnāla dizainu un stilu, kā arī veidoja žurnāla māksliniecisko noformējumu pirmos divus žurnāla pastāvēšanas gadus. 

Un ne tikai, viņa ir divu bērnu mamma ar “saldajiem īkšķīšiem”, kas pieprit ne tikai gardas kūkas un cepumus, bet arī daudzus citus interesantus ēdienus. Vēl vairāk viņas dzimtas recepšu portālā www.garsigalatvija.lv

 

Sastāvdaļas

  • 1/2 kg brokoļu (vai puķkāpostu)
  • 1 liels sīpols
  • 2 vidēji lieli tomāti
  • 6 olas
  • 1/2 glāze piena
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • eļļa cepšanai
  • lociņi, dilles
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

1. Brokoļus sadala mazās rozetītēs un nedaudz pavāra. Ja izmanto saldētus dārzeņus, tos tikai atkausē, bet nevāra.

2. Sīpolu sagriež palielos gabaliņos.

3. Tomātus applaucē, novelk miziņas un sagriež nelielos gabaliņos.

4. Sakarsētā eļļā apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi un mazliet zeltaini. Pievieno tomātus un brokoļus un visu vēl nedaudz pacep.

5. Sakuļ olas. Pievieno krējumu un pienu. Pēc garšas pievieno sāli. Omletes masu pārlej dārzeņiem, uzliek vāku un cep uz lēnas uguns ~ 5-7 minūtes.

6. Pasniedz nekavējoties, pārkaisītu ar sasmalcinātiem lociņiem un dillēm.

Komentāri:

Jūsu komentārs: