Recepte

Brūkleņu un ābolu maize

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
12 personām
Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 40 g olīveļļas
  • 220 ml paniņu
  • 150 g miltu
  • 50 g kokosriekstu miltu
  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • 6 g cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 170 g kokosriekstu cukura
  • 100 g brūkleņu
  • 1 liels ābols

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Apaļu cepamo formu 20 cm/dm noklāj ar cepamo papīru un ietauko pannas maliņas.
  2. Bļodā iesit olas, pievieno eļļu un paniņas. Visu rūpīgi samaisa ar putojamo slotiņu, līdz izveidojusies viendabīga masa.
  3. Citā traukā izsijā miltus kopā ar cepamo pulveri, kanēli un sāli. Pievieno olu maisījumu, cukuru un brūklenes. Rūpīgi samaisa. Pannas pamatnē liek sagrieztas ābolu šķēlītes. Mīklu lej pa virsu āboliem sagatavotajā formā.
  4. Cep sakarsētā krāsnī 45–50 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē. Pasniedz apgrieztu otrādi, ar ābolu šķēlītēm pa virsu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: