Recepte

Zaļo zirnīšu – Parmas siera bruschetta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
6 personām

Bruschetta ir viegla, ātri pagatavojama uzkoda, kas karstā vasaras dienā vai vakarā var kalpot arī kā pamatēdiens.

Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 4 maizes šķēles
  • eļļa apslacīšanai

brusketai:

  • 150 g zaļo zirnīšu
  • 2 tējkarotes olīveļļas
  • 1⁄2 citrona sulas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • Pussauja Parmas siera skaidiņu
  • 10 ledus gabaliņi blanšēšanai

Pagatavošana

  1. Maizes šķēles apslaka ar garšaugu eļļu vai kvalitatīvu olīveļļu un apgrauzdē cepeškrāsnī vai uz grila.
  2. Uzvāra ūdeni un ieber svaigus zaļos zirnīšus. Vāra 2 minūtes. Nolej karsto ūdeni un strauji uzlej aukstu ūdeni, pieber ledu.
  3. Izspiež citrona sulu. Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi vai smalki sakapā. Zirnīšus saspaida ar dakšu, pievieno eļļu, citrona sulu un ķiplokus. Samaisa. Kārto uz maizītēm. Dekorē ar cietā siera skaidiņām.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maizes šķēles apslaka ar garšaugu eļļu vai kvalitatīvu olīveļļu un apgrauzdē cepeškrāsnī vai uz grila.

Uzvāra ūdeni un ieber svaigus zaļos zirnīšus. Vāra 2 minūtes. Nolej karsto ūdeni un strauji uzlej aukstu ūdeni, pieber ledu.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Izspiež citrona sulu. Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi vai smalki sakapā.

Zirnīšus saspaida ar dakšu, pievieno eļļu, citrona sulu un ķiplokus. Samaisa. Kārto uz maizītēm. Dekorē ar cietā siera skaidiņām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: