Recepte

Brusketas ar plūmēm un zemenēm

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Garda un ļoti vasarīga uzkoda. Iespējams  kādam vītināta šķiņķa un ogu savienojums liksies neierasts, bet tas ir ļoti atsvaidzinošs, noteikti ir vērts pamēģināt!

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 1 neliela tumšā bagete
  • 4 lielas zemenes
  • 2 plūmes
  • 2 tējkarotes medus
  • 4 plānas šķēlītes vītināts šķinķis
  • Citronpipari
  • Melnie pipari
  • Balzamiko krēms

Pagatavošana

  1. Maizi sagriež vidēji biezās šķēlēs, mazliet apslaka ar olīveļļu un nograuzdē.
  2. Plūmes nomazgā, sagriež daiviņās un mazliet apcep, pievienojot citronpiparus. Ja plūmes šķiet pārāk skābas, tām var pievienot cukuru un uz pannas nokaramelizēt.
  3. Zemenes sagriež ripiņās.
  4. Uz grauzdētām maizes šķēlītēm kārto plūmes vai zemenes, pāri liekot vītināta šķinķa škēlīti.
  5. Uz katras maizītes uzber svaigi maltus melnos piparus, uzpilina medu un balzamiko krēmu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: