Recepte

Bulgurs ar vistu sezama sēklās

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 0,3 glāzes olīveļļas
  • 1 sasmalcināts sīpols
  • 2 izspiestas ķiploka daiviņas
  • 1 tējkarote kaltēta bazilika
  • 1 glāze bulgura
  • 1 glāze sakapātu tomātu vai tomātu sulas
  • 1,5 glāzes dārzeņu vai vistas buljona
  • 1 tējkarote medus
  • 1 tējkarote tomātu pastas
  • sāls un pipari pēc garšas
  • Kajenas pipari (ja vēlas asāku)
  • 2 tējkarotes sasmalcinātu pētersīļu
  • vistas fileja, ola, karijs, sezama sēkliņas pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Sakarsē eļļu vidēja lieluma katliņā uz vidējas uguns (lai nesāk degt). Pievieno sīpolus un cep ~ 3 minūtes, līdz sīpoli kļūst viegli zeltaini. Pievieno ķiplokus un cep vēl 1 minūti.
  2. Pievieno tomātus vai tomātu sulu, baziliku un gatavo vēl ~ 2 minūtes.
  3. Iemaisa bulguru. Samaisa, pievieno buljonu un samazina liesmu. Uzmana, lai šķidrums būtu pārņēmis bulguru. Uzliek vāku. Gatavo 5 minūtes, reizi pa reizei apmaisot.
  4. Pievieno tomātu pastu, medu, sāli, piparus un Kajenas piparus.
  5. Turpina gatavot, līdz bulgurs ir mīksts un šķidrums sasūcies tajā. Gatavo ~ 25 minūtes. Ja pietrūkst šķidruma, tad to var papildināt ar karstu ūdeni.
  6. Izslēdz liesmu un ļauj savilkties ~ 10 minūtes.
  7. Pasniedzot pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem.
  8. Pagatavo filejas gabaliņus: gaļu sagriež nelielos gabaliņos. Bļodiņā sakuļ olu, pievieno kariju, sāli, samaisa. Gaļas gabaliņus apvārta olā, tad sezama sēkliņās, liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep, līdz gaļa ir gatava.
  9. Pasniedz bulguru un vistas gabaliņus.

Komentāri:

  • Melita says:

    Paldies par recepti! Bulguru gatavoju pirmo reizi, un, manuprāt sanāca ļoti labi! Vistiņas pameģināšu citu dienu.

Jūsu komentārs: