Recepte

Bumbieru kapučīno torte

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
12 personām

Torte ir gaužām vienkārši pagatavojama, tomēr arī tai ir sava rozīnīte – kapučīno krēmā iemaisītas šķīstošās kafijas granulas. Tās piešķir krēmam neatkārtojamo kapučīno garšu un ir kā mazi pārsteigumi pēkšņi saldena krēma savienībai ar kaut ko nedaudz aromātiski rūgtu.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 2 olas
  • 175 g cukura
  • 100 g kviešu miltu
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1 ēdamkarote cepamā pulvera

Bumbieru pildījumam:

  • 600 g bumbieru
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 1 paciņa tortes želejas (Tortenguss, nopērkams veikalos)

Kapučīno krēmam:

  • 600 ml saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes šķīstošās kafijas graudiņu
  • 2 paciņas saldā krējuma stindzinātāja
  • 100 g rūgtās 70% šokolādes
  • apaļā kūkas veidne, 26 cm/dm
  • nedaudz sviesta veidnes ietaukošanai
  • cepamais papīrs

Pagatavošana

  1. Pagatavo biskvīta mīklu: olas sakuļ ar 2 ēdamkarotēm auksta ūdens, pievieno 100 g cukura un vēl nedaudz pakuļ. Miltus izsijā caur sietu un sajauc ar kakao un cepamo pulveri. Tad pievieno sakultajām olām.
  2. Veidnē ieklāj cepamo papīru, ietauko malas un ielej mīklu.
  3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai un cep 15–18 minūtes. Biskvīta gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
  4. Bumbierus nomizo, izņem sēklas un sagriež mazos gabaliņos. Katlā lej 400 ml ūdens, pievieno 1 paciņu vaniļas cukura, atlikušo cukuru un bumbieru gabaliņus. Vāra 5 minūtes. Atdzesē. No savārītajiem bumbieriem nolej ~ 250 ml šķidruma un to uzglabā.
  5. Uz atdzisušā biskvīta turpat formā kārto savārītos bumbierus.
  6. Pēc instrukcijas uz iepakojuma atlietajā bumbieru sīrupā pagatavo tortes želeju. Kad želeja ir gatava, ar to pārklāj bumbieru pildījumu.
  7. Saldo krējumu sakuļ stingrās putās. Pirms kulšanas pievieno vaniļas cukuru un saldā krējuma stindzinātāju. Putošanas beigās pievieno šķīstošās kafijas granulas.
  8. Ar karoti uz tortes citu citai virsū liek krēma “pikas”. Virspusi izrotā ar šokolādes skaidiņām, tāfelīti sarīvējot uz rupjās rīves. Tad kūku liek atpūsties ledusskapī uz 30 minūtēm līdz 1 stundai.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo biskvīta mīklu: olas sakuļ ar 2 ēdamkarotēm auksta ūdens, pievieno 100 g cukura un vēl nedaudz pakuļ. Miltus izsijā caur sietu un sajauc ar kakao un cepamo pulveri. Tad pievieno sakultajām olām.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veidnē ieklāj cepamo papīru, ietauko malas un ielej mīklu.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai un cep 15–18 minūtes. Biskvīta gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bumbierus nomizo, izņem sēklas un sagriež mazos gabaliņos. Katlā lej 400 ml ūdens, pievieno 1 paciņu vaniļas cukura, atlikušo cukuru un bumbieru gabaliņus. Vāra 5 minūtes. Atdzesē. No savārītajiem bumbieriem nolej ~ 250 ml šķidruma un to uzglabā.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz atdzisušā biskvīta turpat formā kārto savārītos bumbierus.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pēc instrukcijas uz iepakojuma atlietajā bumbieru sīrupā pagatavo tortes želeju. Kad želeja ir gatava, ar to pārklāj bumbieru pildījumu.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saldo krējumu sakuļ stingrās putās. Pirms kulšanas pievieno vaniļas cukuru un saldā krējuma stindzinātāju. Putošanas beigās pievieno šķīstošās kafijas granulas.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ar karoti uz tortes citu citai virsū liek krēma “pikas”. Virspusi izrotā ar šokolādes skaidiņām, tāfelīti sarīvējot uz rupjās rīves. Tad kūku liek atpūsties ledusskapī uz 30 minūtēm līdz 1 stundai.

Komentāri:

Jūsu komentārs: