Recepte

Bumbieru kūka bourdaloue

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
1 personām

Šī gardā kūka ir franču pavārmākslas klasika. Nosaukumu tā ieguvusi par godu Burdalū ielai Parīzes 9. iecirknī.

Sastāvdaļas

  • 1 kg stingru bumbieru (4–5 gab.)
  • sula no 1 citrona
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 1 litrs ūdens

 

Smilšu mīklai

  • 185 g sviesta istabas temperatūrā
  • 250 g kviešu miltu
  • 150 g cukura
  • 0,5 tējkarotes sāls
  • 1 olas dzeltenums
  • 50 ml piena

 

Mandeļu krēmam

  • 50 g sviesta
  • 60 g pūdercukura
  • 1 ēdamkarote kartupeļu miltu
  • 60 g saberztu mandeļu
  • 1 ola
  • 1 ēdamkarote tumšā ruma
  • 100 ml saldā krējuma

 

cepamā veidne 22 cm / dm

Pagatavošana

  1. Katlā uzvāra ūdeni, pievieno citronu sulu un vaniļu. Bumbierus nomizo, pārdala uz pusēm, izgriež serdes un liek katlā. Augļus lēni karsē 10–15 minūtes. Tad noņem no uguns un atdzesē (šo būtu labi izdarīt iepriekšējā diena).
  2. Pagatavo smilšu mīklu: mīkstam sviestam pievieno cukuru, sāli un olu dzeltenumu un izmaisa. Tad iesijā miltus, pievieno pienu un ar rokām samīca vijīgu mīklu.
  3. Veidni ietauko un izkaisa ar miltiem. Smilšu mīklu ieklāj viscaur veidnē 0,5 cm biezumā, liekās malas nogriežot.
  4. Pagatavo mandeļu krēmu: mandeles noblanšē, tām uzlejot verdošu ūdeni un paturot 5 minūtes. Tad mandelēm novelk brūnās miziņas un ar blenderi sablendē pastā. Lai blenderim nebūtu grūti, pievieno nedaudz vārīta ūdens.
  5. Sviestu istabas temperatūrā sajauc kopā ar pūdercukuru, kartupeļu cieti un saberztajām mandelēm. Ar lāpstiņu iemaisa olas. Visbeidzot pievieno rumu un saldo krējumu. Visu samaisa viendabīgā masā. Šo krēmu var uzglabāt līdz 48 stundām.
  6. Krēmu klāj uz sagatavotās smilšu mīklas pamatnes.
  7. Bumbieriem notecina ūdeni, un tos kārto krēmā ar griezto pusi uz leju.
  8. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai, un kūku cep 35 minūtes. Gatavas kūkas krēmam jābūt sarecējušam. Ja nav, pacep vēl 10 minūtes.
1. pagatavošanas solis
Bumbierkuka_1

Katlā uzvāra ūdeni, pievieno citronu sulu un vaniļu. Bumbierus nomizo, pārdala uz pusēm, izgriež serdes un liek katlā. Augļus lēni karsē 10–15 minūtes. Tad noņem no uguns un atdzesē (šo būtu labi izdarīt iepriekšējā diena).

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo smilšu mīklu: mīkstam sviestam pievieno cukuru, sāli un olu dzeltenumu un izmaisa. Tad iesijā miltus, pievieno pienu un ar rokām samīca vijīgu mīklu.

3. pagatavošanas solis
Bumbierkuka_3

Veidni ietauko un izkaisa ar miltiem. Smilšu mīklu ieklāj viscaur veidnē 0,5 cm biezumā, liekās malas nogriežot.

4. pagatavošanas solis
Bumbierkuka_4

Pagatavo mandeļu krēmu: mandeles noblanšē, tām uzlejot verdošu ūdeni un paturot 5 minūtes. Tad mandelēm novelk brūnās miziņas un ar blenderi sablendē pastā. Lai blenderim nebūtu grūti, pievieno nedaudz vārīta ūdens.

5. pagatavošanas solis
Bumbierkuka_5

Sviestu istabas temperatūrā sajauc kopā ar pūdercukuru, kartupeļu cieti un saberztajām mandelēm. Ar lāpstiņu iemaisa olas. Visbeidzot pievieno rumu un saldo krējumu. Visu samaisa viendabīgā masā. Šo krēmu var uzglabāt līdz 48 stundām.

6. pagatavošanas solis
Bumbierkuka_6

Krēmu klāj uz sagatavotās smilšu mīklas pamatnes.

7. pagatavošanas solis
Bumbierkuka_7

Bumbieriem notecina ūdeni, un tos kārto krēmā ar griezto pusi uz leju.

8. pagatavošanas solis
Bumbierkuka_final

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai, un kūku cep 35 minūtes. Gatavas kūkas krēmam jābūt sarecējušam. Ja nav, pacep vēl 10 minūtes.

Komentāri:

Jūsu komentārs: