Recepte

Burkānu kēkss “Bolo de cenoura”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
12 personām

Sastāvdaļas

  • 3 vidēja lieluma burkāni
  • 3 olas
  • 200 ml eļļas
  • 200 g cukura
  • 600 g miltu
  • 15 g cepamā pulvera
  • 1 ēdamkarote kanēlis
  • ½ tējkarote muskatrieksta

Pagatavošana

  1. Burkānus nomazgā, nomizo un sarīvē uz smalkās rīves vai virtuves kombainā.
  2. Rīvētos burkānus sakuļ kopā ar olām un eļļu. Pievieno garšvielas – kanēli un muskatriekstu.
  3. Masai pakāpeniski pievieno cukuru, miltus un cepamo pulveri.
  4. Gatavo mīklu ielej garenā cepešpannas formā, kas ieziesta ar sviestu un izkaisīta ar kviešu miltiem. Mīklai jāaizņem ~ ½ l, bet ne vairāk par 2/3 no formas.
  5. Kēksu cep 30–40 minūtes 180 0C temperatūrā.
  6. Kad kēkss ir atdzisis, to izņem no formas un pasniedz, pārlietu ar šokolādes mērci. Kēkss lieliski garšos, pasniegts ar īstu Brazīlijas kafiju.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Burkānus nomazgā, nomizo un sarīvē uz smalkās rīves vai virtuves kombainā.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rīvētos burkānus sakuļ kopā ar olām un eļļu. Pievieno garšvielas – kanēli un muskatriekstu.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Masai pakāpeniski pievieno cukuru, miltus un cepamo pulveri.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gatavo mīklu ielej garenā cepešpannas formā, kas ieziesta ar sviestu un izkaisīta ar kviešu miltiem. Mīklai jāaizņem ~ ½ l, bet ne vairāk par 2/3 no formas.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kēksu cep 30–40 minūtes 180 0C temperatūrā.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad kēkss ir atdzisis, to izņem no formas un pasniedz, pārlietu ar šokolādes mērci. Kēkss lieliski garšos, pasniegts ar īstu Brazīlijas kafiju.

Komentāri:

  • Ramona says:

    Ļoti, ļoti garšīgs un sulīgs (mitrs) kekss! Es vēl klāt pievienoju magoņu sēkliņas. Mājinieki atzinīgi novērtēja. Paldies par recepti!

  • Zanda L says:

    Vai var lietot citus miltus, nevis tikai kviešu (miltu veids gan, kā parasti, nav norādīts). Piemēram, miežu vai zirņu?

    • Līva Vilnīte says:

      Šai receptē ir domāti kviešu milti. Varat mēģināt tos aizstāt, bet nedomāju, ka visu daudzumu. Es Jūsu vietā mēģinātu sākt, aizstājot pusi no kviešu miltiem ar citiem.

Jūsu komentārs: