Recepte

Burkānu mafini ar gotiņu viducī

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
16 personām
Līva Vilnīte

Autors: Līva Vilnīte

Mūsu autoru pulkā Līva pārstāv jauniešu galu, kam vienmēr ir vairāk prieka ķēpāties ar noformējumu, knifiņiem, kuri vairāk gatavi eksperimentēt.

Sastāvdaļas

  • 4 vidēja lieluma burkāni
  • 200 g sviesta
  • 300 g miltu
  • 15 g paciņa cepamā pulvera
  • 15 g vaniļas cukura
  • 1/2 tējkarote kanēļa
  • 200 g cukura
  • 2 olu baltumi
  • 10 gotiņas vai ~ 150 g Pūres karameļu mērces
  • Mafinu panna vai silikona forma, papīra bruncīši

Glazūrai:

  • 10 ēdamkarotes pūdercukura
  • 3 ēdamkarotes citrona sulas
  • 1 tējkarote sviesta

Pagatavošana

  1. Izkausē sviestu un samaisa kopā ar cukuru.
  2. Burkānus sarīvē uz smalkās rīves un ar visu sulu pievieno sviesta-cukura maisījumam.
  3. Miltus samaisa kopā ar cepamo pulveri un pievieno mīklai.
  4. Pievieno kanēli, vaniļas cukuru un visu rūpīgi izmaisa, lai nav nekādu kunkuļu.
  5. Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un saputo stingrās putās. Ja mīkla liekas pārlieku bieza, pievieno 3-4 ēdamkarotes ūdens.
  6. Olu baltumus iecilā mīklā un vienmērīgi izmaisa.
  7. Papīra formiņas ieklāj pannā. Katrā formiņā ieliek ēdamkaroti mīklas, tai virsū pusi gotiņas vai tējkaroti karameļu mērces. Tad piepilda formiņu tā, lai mīkla aizņem 2/3.
  8. Cep 180 ° C 15-20 minūtes, līdz mafini ir zeltaini brūni.
  9. Gatavo citronu glazūru: pūdercukuru ieber bļodiņā, pievieno izkausētu sviestu.
  10. Pievieno citrona sulu.
  11. Visu samaisa viendabīgā masā. Glazūras masai ir jābūt pabiezai. Ja tā ir šķidra, pievieno vēl pūdercukurs.
  12. Atdzisušus mafinus pārklāj ar glazūru un dekorē ar rīvētām citronu miziņu skaidiņām.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Izkausē sviestu un samaisa kopā ar cukuru.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Burkānus sarīvē uz smalkās rīves un ar visu sulu pievieno sviesta-cukura maisījumam.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miltus samaisa kopā ar cepamo pulveri un pievieno mīklai.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno kanēli, vaniļas cukuru un visu rūpīgi izmaisa, lai nav nekādu kunkuļu.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un saputo stingrās putās. Ja mīkla liekas pārlieku bieza, pievieno 3-4 ēdamkarotes ūdens.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olu baltumus iecilā mīklā un vienmērīgi izmaisa.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Papīra formiņas ieklāj pannā. Katrā formiņā ieliek ēdamkaroti mīklas, tai virsū pusi gotiņas vai tējkaroti karameļu mērces. Tad piepilda formiņu tā, lai mīkla aizņem 2/3.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cep 180 ° C 15-20 minūtes, līdz mafini ir zeltaini brūni.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gatavo citronu glazūru: pūdercukuru ieber bļodiņā, pievieno izkausētu sviestu.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno citrona sulu.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visu samaisa viendabīgā masā. Glazūras masai ir jābūt pabiezai. Ja tā ir šķidra, pievieno vēl pūdercukurs.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atdzisušus mafinus pārklāj ar glazūru un dekorē ar rīvētām citronu miziņu skaidiņām.

Komentāri:

  • Sanita says:

    Cik daudz kanēļa jāpievieno?

  • Līva Vilnīte says:

    aptuveni 1/2 tējkarotes

  • Zanda L says:

    Iznāca forši, bet tiešām stipri par saldu, cukuru mierīgi var likt uz pusi mazāk, jo burkāni jau ir saldi, kanēlim ir saldā garša un vēl karamele vidū, uhh! Vēl piebildīšu, ka ar quinoa miltiem mafini īpaši nepacēlās, bet nu nav jau tā, ka es regulāri lietotu tikai šos miltus. 🙂

Jūsu komentārs: