Recepte

Cālis ar lokiem un zaļajām olīvām, sautēts apelsīnu sulā

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām
Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 1 vesels cālis
  • 1 buntīte sīpolloku
  • 200 g zaļo olīvu bez kauliņiem
  • 1 apelsīns
  • sāls, Kajennas pipari
  • 4 daiviņas ķiploku

Pagatavošana

  1. Cāli sadala ~ 10 daudzmaz vienāda lieluma gabalos. Vispirms nogriež spārnus un liek tos nost, jo spārnus neizmantojam. Tad pārgriež vēderu un pa mugurkaulu cāli uz pusēm. Katrai pusei nogriež stilbu ar visu šķiņķi, un pēc tam stilbiņu no šķiņķa atdala. Katru fileju sagriež 3 daļās.
  2. Pannā uzkarsē eļļu un viegli apcep vistas gabalus, tos liekot ar ādu uz leju. Vistu apcep tikai no vienas puses.
  3. Kad tā brūna, tad no otras puses to bagātīgi apbārsta ar sāli un pipariem un pārliek cepamajā traukā. Tagad gabalus liek ar ādu uz augšu.
  4. No apelsīna ar kartupeļu mizojamo nazīti nogriež 5–6 plānas mizas strēmeles un viscaur izmētā pāri vistai.
  5. No apelsīna izspiež sulu un pārlej pāri vistas gabaliem.
  6. Visbeidzot ķiploka daiviņas ar naža plato galu nemizotas saspiež un sasprauda starp vistas gabaliem. Arī lokus bagātīgi sasprauda starp gaļas gabaliem. Olīvas izbārsta pa visu pannu.
  7. Cep ~ 30 minūtes 200 ºC temperatūrā. Ja virsiņa sāk apdegt, to var apklāt ar foliju.
  8. Pasniedz ar novārītiem rīsiem vai svaigu pastu. Vistai pašai ir burvīga saldskāba mērcīte, bagātīga ar apelsīna un loku aromātu, olīvas ir skābenas, kas lieliski papildina vistas maigo gaļu. Tādēļ šim ēdienam nebūtu ieteicamas vēl citas izteiktas garšas piedevas.
1. pagatavošanas solis
VistaApelsinos_1

Cāli sadala ~ 10 daudzmaz vienāda lieluma gabalos. Vispirms nogriež spārnus un liek tos nost, jo spārnus neizmantojam. Tad pārgriež vēderu un pa mugurkaulu cāli uz pusēm. Katrai pusei nogriež stilbu ar visu šķiņķi, un pēc tam stilbiņu no šķiņķa atdala. Katru fileju sagriež 3 daļās.

2. pagatavošanas solis
VistaApelsinos_2

Pannā uzkarsē eļļu un viegli apcep vistas gabalus, tos liekot ar ādu uz leju. Vistu apcep tikai no vienas puses.

3. pagatavošanas solis
VistaApelsinos_3

Kad tā brūna, tad no otras puses to bagātīgi apbārsta ar sāli un pipariem un pārliek cepamajā traukā. Tagad gabalus liek ar ādu uz augšu.

4. pagatavošanas solis
VistaApelsinos_4

No apelsīna ar kartupeļu mizojamo nazīti nogriež 5–6 plānas mizas strēmeles un viscaur izmētā pāri vistai.

5. pagatavošanas solis
VistaApelsinos_5

No apelsīna izspiež sulu un pārlej pāri vistas gabaliem.

Visbeidzot ķiploka daiviņas ar naža plato galu nemizotas saspiež un sasprauda starp vistas gabaliem. Arī lokus bagātīgi sasprauda starp gaļas gabaliem. Olīvas izbārsta pa visu pannu.

6. pagatavošanas solis
VistaApelsinos_6

Cep ~ 30 minūtes 200 ºC temperatūrā. Ja virsiņa sāk apdegt, to var apklāt ar foliju.

Pasniedz ar novārītiem rīsiem vai svaigu pastu. Vistai pašai ir burvīga saldskāba mērcīte, bagātīga ar apelsīna un loku aromātu, olīvas ir skābenas, kas lieliski papildina vistas maigo gaļu. Tādēļ šim ēdienam nebūtu ieteicamas vēl citas izteiktas garšas piedevas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: