Recepte

Cepeškrāsnī cepta vista dārzeņu ielenkumā

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
4 personām
Sandra Ošiņa

Autors: Sandra Ošiņa

Stiliste/datorgrafiķe. Sandra izveidoja “Pie Galda!” žurnāla dizainu un stilu, kā arī veidoja žurnāla māksliniecisko noformējumu pirmos divus žurnāla pastāvēšanas gadus. 

Un ne tikai, viņa ir divu bērnu mamma ar “saldajiem īkšķīšiem”, kas pieprit ne tikai gardas kūkas un cepumus, bet arī daudzus citus interesantus ēdienus. Vēl vairāk viņas dzimtas recepšu portālā www.garsigalatvija.lv

 

Sastāvdaļas

  • 1 vesela vista, ~ 1,5 kg smaga
  • 3 skābeni āboli
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 1 sīpols
  • sāls, malti melnie pipari
  • 1 kg kartupeļu
  • 2-3 burkāni
  • 1 tējkarote ķimeņu
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

1. Vistu noskalo un nosusina papīra dvielī. Sagatavo pildījumu: sīpolu notīra un smalki sagriež. Ābolus notīra, izņem serdi un sagriež nelielos kubiņos.
2. Uzkarsē pannā nedaudz eļļas un 2-3 minūtes apcep sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini. Kad sīpoli ir apcepti, pievieno ābolus, šķipsniņu sāls, piparus, samaisa un pacep vēl ~2 minūtes.
3. Uzkarsē cepeškrāsni uz 220° C .
4. Vistas iekšpusi ierīvē ar sāli, pipariem un piepilda ar ābolu/sīpolu pildījumu. No ārpuses vistu ierīvē ar eļļu, sāli un pipariem. Vistu liek uz cepamās pannas un liek cepties.
5. Sagatavo dārzeņus: kartupeļus un burkānus notīra, noskalo un sagriež palielos gabalos. Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Bļodā samaisa dārzeņus ar ķimenēm, šķipsniņu sāls un ķiplokiem. Pielej 2 ēdamkarotes eļļas.
6.Kad vista ir cepta ~40 minūtes, pievieno dārzeņus. Turpina cepšanu vēl ~1h.
7. Vistas gatavību pārbauda iegriežot tajā līdz kaulam – gatavai vistai gaļa viegli atdalās no kauliem. Ja izdalās sārts šķidrums, cepšanu jāturpina.
8. Vistu pasniedz karstu, kopā ar ceptajiem dārzeņiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: