Recepte

Cepeškrāsnī ceptas vistu kājiņas ar dārzeņu salsu – GALETO AL PRIMO CANTO

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 6 vistu kājiņas vai vistu šķiņķīši
    1 laims
    sāls
  • 2-3 ēdamkarotes eļļas

Mērcei:

  • 1 liels tomāts
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 tējkarote kapātas salvijas lapas
  • 1 tējkarote rozmarīna
  • 1 tējkarote majorāna
  • 1 ēdamkarote smalcinātu pētersīļu
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • sāls un malti melnie pipari

Pagatavošana

1. Vistas gaļu noskalo, nosusina un liek bļodā. Laimu noskalo, pārgriež uz pusēm un no vienas puses izspiež sulu. Sulu pārlej pāri vistai, uzkaisa sāli, pievieno eļļu un visu samaisa. Atstāj 20 minūtes marinēties.
2. Pagatavo mērci: tomātus un zaļumus noskalo. Tomātus sagriež mazos gabaliņos. Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra. Sīpolu smalki sagriež, ķiplokus izspiež caur ķiploku spiedni. Pievieno sakapātos zaļumus, sāli, piparus, pielej eļļu un samaisa.
3.Uzkarsē cepeškrāsni uz 200° C un liek cepties vistu. Cep ~20 minūtes. Vistas cepšanai var izmantot grilu. Pēc ~ 20 minūtēm vistu izņem no cepeškrāsns, mērci pārlej pāri vistas gaļai un cep vēl 5-10 min.
4. Pasniedz ar rīsiem, polentu, salātiem.

Komentāri:

  • Līga says:

    Ļoti garšīgi! Mērcīte sanāca vienreizēja! Mans vīrs, kurš nevar ciest rīsus, ēda ar mērcīti un pieprasīja papildporciju!
    Paldies!

Jūsu komentārs: