Recepte

Cepeškrāsnī cepti pikšas kukulīši ar zeltainām kartupeļu šķēlēm

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
3 personām

Sastāvdaļas

  • pikšas smalkmasa 450 g
  • kartupeļi 1 kg
  • 1 ola
  • ķiploks 1 galviņa

No virtuves krājumiem:
2 ēdamkarotes miltu; 1 ēdamkarote kartupeļu cietes; 3 ēdamkarotes rīvmaizes; 1/2 tējkarote ķimeņu; šķipsniņa rīvēta muskatrieksta; sāls, malti melnie pipari; eļļa cepšanai un veidnes ieziešanai

Pagatavošana

  1. 2 ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi.
  2. 450 g pikšas smalkmasas liek bļodā, pievieno 1 olu un ķiplokus.
  3. Miltus sajauc ar cieti un rīvmaizi, pievieno šķipsniņu muskatrieksta un sāli. Rīvmaizes vietā var izmantot 2 sakaltušas un sadrupinātas graudu maizes šķēles.
  4. Miltu maisījumu pievieno pikšas masai, pieber ķimenes un visu rūpīgi samīca.
  5. Uzkarsē cepeškrāsni uz 200°C.
  6. Kartupeļus nomizo, noskalo, sagriež gareniskās šķēlītēs, liek bļodā, uzkaisa pāris šķipsniņas sāls un pārslaka ar eļļu. Visu samīca viendabīgā masā.
  7. Cepamo veidni viegli ietauko ar eļļu.
  8. Ar mitrām rokām no pikšas masas veido kukulīti, kuru liek veidnes vidū un pārkaisa ar ķimenēm.
  9. Apkārt apber kartupeļu šķēlītes un liek cepties.
  10. Cep ~ 35-40 minūtes, līdz kartupeļi ir kļuvuši zeltaini.
  11. Pasniedz karstu. Pikšas kukulītis labi garšos arī nākamajā dienā uz brokastu maizītes.

Komentāri:

Jūsu komentārs: