Recepte

Cepeškrāsnī cepts cepamais ķirbis ar vistu spārniņiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
4 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 1 neliels cepamais ķirbis (~2 kg)
  • 12 vistu spārniņi (~750 g)
  • 1 ķiploka galviņa
  • sāls, malti melnie pipari

Marinādei:

  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • eļļa cepšanai un marinādei

Pagatavošana

  1. Ķirbi notīra: pārgriež uz pusēm, izņem sēklas, notīra mizu un sagriež ~ 3 cm lielos gabaliņos.
  2. Pagatavo marinādi: ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Pusi ķiplokus liek bļodiņā, pielej 2 ēdamkarotes eļļas, sojas mērci , šķipsniņu piparus un samaisa.
  3. Vistu spārniņus noskalo, nosusina, pārlej ar marinādi un samaisa. Marinē ~30 minūtes.
  4. Cepamajā pannā vai karstumizturīgā veidnē liek ķirbju gabaliņus, pievieno pusi ķiplokus un uzkaisa pāris šķipsniņas sāls. Pārlej pāri 2-3 ēdamkarotes eļļas un samaisa.
  5. Pannas vidū liek vistu spārniņus.
  6. Uzkarsē cepeškrāsni uz 220° C un liek cepties ķirbjus un vistu spārniņus. Cep ~35 min.
  7. Pasniedz karstu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: