Recepte

Cepetis ar burkāniem un žāvētām plūmēm, pasniegts ar ķirbi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
4 personām
Dzintars Šteinbergs Ozoliņš

Autors: Dzintars Šteinbergs Ozoliņš

Dekorators mākslinieks, kas ēst gatavošanu vienkārši mīl. Ikviena viņa piedāvātā recepte ir rūpīgi slīpēta, vairākkārt pārbaudīta un uzlabota līdz tādai pilnībai, ka nevar negaršot.

Sastāvdaļas

  • 2 kg gaļas
  • 1 kg ķirbja
  • 2 ēdamkarotes garšvielu maisījuma “Monreāls”
  • 2 tievi burkāni
  • 10 žāvētas plūmes vai aprikozes
  • cepeša maiss

Pagatavošana

  1. Iepriekšējā vakarā gaļu ierīvē ar garšvielām. Gaļu liek bļodā, pārklāj ar plēvi un atstāj ledusskapī uz nakti marinēties.
  2. Nākamajā dienā gaļu sagatavo cepšanai. Burkānus nomizo un, ja tie ir resni, gareniski pārgriež uz pusēm. Ar asu garu nazi no sāna izdur viscaur gaļai, un iegriezumos iepilda plūmes un burkānus.
  3. Ķirbi ar visu mizu sagriež palielos gabalos.
  4. Gaļu liek cepeša maisā, gar malu saber ķirbjus. Cepeša maisam abus galus stingri aizsien ciet, un maisā iedur divas trīs reizes ar resnu adatu. Cep 200 °C temperatūrā ~ 2 stundas.
1. pagatavošanas solis
Cepetis_sastavs

Iepriekšējā vakarā gaļu ierīvē ar garšvielām. Gaļu liek bļodā, pārklāj ar plēvi un atstāj ledusskapī uz nakti marinēties.

2. pagatavošanas solis
Cepetis_2

Nākamajā dienā gaļu sagatavo cepšanai. Burkānus nomizo un, ja tie ir resni, gareniski pārgriež uz pusēm. Ar asu garu nazi no sāna izdur viscaur gaļai, un iegriezumos iepilda plūmes un burkānus.

Ķirbi ar visu mizu sagriež palielos gabalos.

3. pagatavošanas solis
Cepetis_4

Gaļu liek cepeša maisā, gar malu saber ķirbjus. Cepeša maisam abus galus stingri aizsien ciet, un maisā iedur divas trīs reizes ar resnu adatu. Cep 200 °C temperatūrā ~ 2 stundas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: