Recepte

Cepta zivs saldskābajā mērcē

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Recepte, kurā dominē spēcīgas garšvielas – čili, ingvers, ķiploks un austrumniecisku noti piešķir zivju mērce, brūnais cukurs un vīna etiķis.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 1 neliels līnis vai zandarts
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • sāls, malti čili pipari

Mērcei

 

  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 1 tomāts
  • 3 cm ingvera saknes gabaliņš
  • 3 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 2 ēdamkarotes zivju mērces
  • 1 ēdamkarote vīna etiķa
  • 2 tējkarotes kukurūzas vai kartupeļu cietes

Pagatavošana

1. Zivi notīra, nomazgā. Zivs sānos iegriež četrus taisnus iegriezumus. Griezumos iekaisa sāli un piparus. Zivi apvārta miltos.

2. Uzkarsē pannā eļļu un apcep zivi no visām pusēm viegli brūnu. Cep ~5 minūtes. Tad zivi pārliek citā traukā.

3. Burkānu notīra un sagriež nelielos gabaliņos, sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā. Ingvera sakni notīra un sarīvē. Tomātu nomazgā un smalki sagriež.

4. Pannā, kur tika cepta zivs, apcep sīpolus. Kad sīpoli ir kļuvuši zeltaini, pievieno ķiplokus, burkānus, ingveru un tomātus. Samaisa. Pannas saturam pievieno cukuru, zivju mērci un etiķi. Visu sautē uz nelielas liesmas 10-12 minūtes.

5. Cieti samaisa ar 30 ml auksta ūdens. Iemaisa mērcē, uzvāra un izslēdz liesmu.

6. Mērci pārlej pāri zivij. Pasniedz ar rīsiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: