Recepte

Cepti reņģu rullīši ar pikanto kaperu un zaļumu pildījumu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Pavasarī tirgū ir nopērkamas lielas, skaistas reņģes, sauktas par “lapu reņģēm”. Jūs būsiet pārsteigti, cik fantastiski garšīgas var būt šīs šķietami vienkāršās un lētās zivtiņas.

Receptei nepieciešamo sastāvdaļu ir gana daudz un pats gatavošanas process – diezgan laikietilpīgs, bet rezultāts tik tiešām ir tā vērts!

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 500 g svaigu reņģīšu vai reņģu fileju
  • 4 anšovu filejas
  • 70 g rīvmaizes
  • 40 g rozīņu
  • 20 g kaperu
  • buntīte svaigu seleriju
  • 2-3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 7-10 lauru lapas

Mērcei:

  • 1 citrons
  • 1 apelsīns
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls, malti melnie pipari
  • ½ tējkarote cukura
  • 1 tējkarote balzamiko etiķa

Pagatavošana

  1. Reņģītēm iztīra iekšas un izņem asaku. Tās noskalo un nosusina papīra dvielī. Ja nepatīk tīrīt zivis, var gatavas filejas nopirkt veikalā.
  2. Ar blenderi vai virtuves kombainu viendabīgā masā sakuļ rīvmaizi, kaperus, rozīnes, zaļumus, 2-3 ēdamkarotes olīveļļas. Visam pievieno sarīvētu citrona miziņu.
  3. Ar tējkaroti uz katras filejas liek iegūto pildījuma masu un fileju rūpīgi satin rullītī.
  4. Reņģu rullīšus kārto karstumizturīgā veidnē cieši vienu pie otra. Pa vidu sasprauž lauru lapas.
  5. Pagatavo mērci. No citrona un apelsīna izspiež sulu. Sulai pievieno eļļu, balzamiko etiķi, cukuru un piparus. Visu sakuļ. Mērci pārlej pāri reņģu rullīšiem.
  6. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Reņģītes cep cepeškrāsnī ~ 15-20 minūtes. Pasniedz siltas ar svaigiem lapu salātiem.

 

Variācijas par tēmu:

Šādi var pagatavot ne vien reņģes, bet arī mencu, paltusu, heku un citas zivis. Zivs filejas sadaliet nelielos gabaliņos, pildiet pildījumu, aizrullējiet un malas aizspraudiet ar koka irbulīti. Sulīgais pildījums piešķirs šīm zivīm neatkārtojamu aromātu.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reņģītēm iztīra iekšas un izņem asaku. Tās noskalo un nosusina papīra dvielī. Ja nepatīk tīrīt zivis, var gatavas filejas nopirkt veikalā.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ar blenderi vai virtuves kombainu viendabīgā masā sakuļ rīvmaizi, kaperus, rozīnes, zaļumus, 2-3 ēdamkarotes olīveļļas. Visam pievieno sarīvētu citrona miziņu.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ar tējkaroti uz katras filejas liek iegūto pildījuma masu un fileju rūpīgi satin rullītī.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reņģu rullīšus kārto karstumizturīgā veidnē cieši vienu pie otra. Pa vidu sasprauž lauru lapas.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo mērci. No citrona un apelsīna izspiež sulu. Sulai pievieno eļļu, balzamiko etiķi, cukuru un piparus. Visu sakuļ. Mērci pārlej pāri reņģu rullīšiem.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Reņģītes cep cepeškrāsnī ~ 15-20 minūtes. Pasniedz siltas ar svaigiem lapu salātiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: