Recepte

Cepts kamambērs ar ogu mērci un saldējumu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
2 personām

Kamambērs (Camembert) irburvīgs pats par sevi, bet cepeškrāsnī izcepts kraukšķīgā rīvmaizes garoziņā un vēl karsts pārliets ar skābenu ogu mērci, tas ir tik labs, ka jānobauda katram.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums kamambēra siera
    3 ēdamkarotes rīvmaizes
    2 olas
    250 g saldētu zemeņu vai ķiršu
    malti melnie pipari
    1 ēdamkarote cukura
    plombīra saldējums
    eļļa cepšanai

Pagatavošana

1. Sakuļ olas. Pievieno rīvmaizi un samaisa. Rīvmaizes un olu masā apviļā sieru. Sagatavoto sieru liek uz pannas vai karstumizturīgā traukā un cep līdz 180˚ C uzkarsētā cepeškrāsnī 15-20 minūtes.

2. Sagatavo mērci: saldētās zemenes sagriež nelielos gabaliņos vai sablenderē viendabīgā masā. Pievieno šķipsniņu piparu un 1 ēdamkaroti cukura. Visu liek katliņā un uzkarsē.
4. Izceptu sieru pasniedz ar zemeņu mērci un rotā ar saldējuma bumbiņām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: