Recepte

Cepts lasis medus un koriandra marinādē

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Laša filejas gabaliņi, glazēti vieglā koriandra un medus mērcē, ir izsmalcināts ēdiens, kura pagatavošana neprasīs vairāk kā 40 minūtes. Receptes galvenais knifs – grauzdēts koriandrs, kas kopā ar medu, citronu sulu un sojas mērci būs viegla, aromātiska mērce un atklājums tiem, kuri iepriekš ar koriandru bija “uz jūs”.

Pasniedziet šo ēdienu kopā ar svaigiem dārzeņu salātiem vai gaisīgu kartupeļu biezeni.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 4–5 nelieli laša filejas gabaliņi vai filejas gabals (~ 800 g)
  • 5 ēdamkarotes gaišās sojas mērces
  • 1 ēdamkarote koriandra sēklu
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 2 tējkarotes svaigi spiestas citronu sulas
  • 2 tējkarotes eļļas

Pagatavošana

  1. Koriandra sēklas uz sausas, sakarsētas pannas apgrauzdē, līdz sēklas sāk smaržot un izdalās ēteriskas eļļas. Kad sēklas apgrauzdētas, tās sagrūž piestā.
  2. Nelielā bļodiņā ieber sēklas, pievieno medu, sojas mērci un citronu sulu.
  3. Fileju iegriež līdz ādai, bet nepārgriež.
  4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai.
  5. Cepamajā veidnē liek laša fileju un pārlej ar mērci. Liek cepties ~ 20 minūtes.
  6. Pasniedz karstu, katru gabaliņu atdalot no ādas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: