Recepte

Cepumi “Šokolādes kalnu zemestrīce pūdercukurā”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Šie cepumi ir īsts kārums tumšās šokolādes un kakao cienītājiem. Interesanta tiem ir garoziņa – kā zemestrīcē saplaisājusi pūdercukura kārtiņa, kas atklāj sulīgi tumšo šokolādes cepumu.

Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 120 g miltu (~ 8 ēdamkarotes)
  • 4 ēdamkarotes kakao
  • 4 tējkarotes šķīstošās kafijas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • 12 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 1 ola
  • 100 g tumšās šokolādes (kakao saturs 70%)
  • 1 ēdamkarote piena
  • pūdercukurs cepumu apvārtīšanai
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Bļodā sajauc miltus, kakao, kafiju, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls.
  2. Sakuļ sviestu, cukuru, olu un pienu.
  3. Šokolādi izkausē ūdens peldē, nedaudz atdzesē un pievieno sviesta masai.
  4. Sakulto sviesta masu pievieno miltu maisījumam, un visu samīca kopā viendabīgā masā.
  5. Mīklu ietin pārtikas plēvē un uz 20 minūtēm ieliek saldētavā.
  6. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru. No mīklas veido nelielas bumbiņas.
  7. Pūdercukuru uzber uz šķīvja biezā kārtā. Katru bumbiņu apvārta pūdercukurā vismaz 2 reizes tā, lai nepaliek neviena tumšās mīklas laukumiņa. Tad liek uz cepamās pannas.
  8. Cep 12–14 minūtes, līdz cepumu virspuse ir nedaudz ieplīsusi. Cepumus pasniedz atdzesētus.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bļodā sajauc miltus, kakao, kafiju, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sakuļ sviestu, cukuru, olu un pienu.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Šokolādi izkausē ūdens peldē, nedaudz atdzesē un pievieno sviesta masai.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sakulto sviesta masu pievieno miltu maisījumam, un visu samīca kopā viendabīgā masā.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mīklu ietin pārtikas plēvē un uz 20 minūtēm ieliek saldētavā.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru. No mīklas veido nelielas bumbiņas.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pūdercukuru uzber uz šķīvja biezā kārtā. Katru bumbiņu apvārta pūdercukurā vismaz 2 reizes tā, lai nepaliek neviena tumšās mīklas laukumiņa. Tad liek uz cepamās pannas.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cep 12–14 minūtes, līdz cepumu virspuse ir nedaudz ieplīsusi. Cepumus pasniedz atdzesētus.

Komentāri:

Jūsu komentārs: