Recepte

Cepumu un dzērveņu pudiņš

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
12 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 6 olas
  • 100 g cukura
  • 100 g sviesta
  • ½ tējkarotes kanēļa
  • 300 g cepumu pēc izvēles
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 200 g dzērveņu pūdercukurā
  • karstumizturīgas veidnītes cepšanai
  • eļļa veidņu ieeļļošanai
  • pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Cepumus liek bļodā un sadrupina.
  2. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
  3. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru. Puto, līdz masa ir dubultojusies, kļuvusi gaiša un krēmīga.
  4. Turpinot putot, pievieno kanēli.
  5. Olu masu pievieno cepumiem un samaisa. Pieber dzērvenes un uzmanīgi samaisa, lai dzērvenes neizšķīstu.
  6. Olu baltumus saputo stingrās putās. Putojot baltumiem pievieno šķipsniņu sāls.
  7. Kad baltumi ir saputoti, tos lēnām iecilā mīklā.
  8. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Cepamās veidnītes ietauko ar eļļu un pilda ar gatavo mīklu trauciņos līdz 2/3 līmenim.
  9. Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī un cep ~ 25–30 minūtes. Gatavību pārbauda, iedurot ar kociņu. Ja mīkla pie kociņa nelīp – pudiņš ir gatavs. Gatavos pudiņus atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru un, ja ir luste – dekorē ar nerātnu dzērvenīti.

 

Variācijas par tēmu:

Cepumu izvēlē priekšroka dodama smilšu vai biskvīta cepumiem. Dzērveņu vietā var izmantot brūklenes vai kādas citas skābākas ogas pēc izvēles.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepumus liek bļodā un sadrupina.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olu dzeltenumus saputo ar cukuru. Puto, līdz masa ir dubultojusies, kļuvusi gaiša un krēmīga.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Turpinot putot, pievieno kanēli.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olu masu pievieno cepumiem un samaisa. Pieber dzērvenes un uzmanīgi samaisa, lai dzērvenes neizšķīstu.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olu baltumus saputo stingrās putās. Putojot baltumiem pievieno šķipsniņu sāls.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad baltumi ir saputoti, tos lēnām iecilā mīklā.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Cepamās veidnītes ietauko ar eļļu un pilda ar gatavo mīklu trauciņos līdz 2/3 līmenim.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī un cep ~ 25–30 minūtes. Gatavību pārbauda, iedurot ar kociņu. Ja mīkla pie kociņa nelīp – pudiņš ir gatavs. Gatavos pudiņus atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru un, ja ir luste – dekorē ar nerātnu dzērvenīti.

Komentāri:

Jūsu komentārs: