Recepte

Četru graudu Spēka putra

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 200 ml četru veidu graudu pārslas
  • 250 ml ūdens
  • 250 ml 2,5% piena
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • šķipsniņa sāls

 

Piedevām:

  • 400 g saldētu zemeņu
  • 100 g cukura

Pagatavošana

1. Katliņā ieber pārslas, pielej aukstu ūdeni un liek vārīties. Vārīšanas laikā pievieno šķipsniņu sāls, cukuru un apmaisa. Ja pārslas ir uzsūkušas visu ūdeni, tad to vēl nedaudz pielej. Uz nelielas liesmas vāra putru ~ 10 minūtes.
2. Pievieno pienu, samaisa un, nepārtraukti maisot, gatavo vēl 5 minūtes. Katliņam uzliek vāku un patur 10 minūtes.
3. Atlaidinātas zemenes sablenderē vai saspaida ar cukuru.
4. Putru liek porciju šķīvjos un dekorē ar svaigo zemeņu ievārījumu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: