Recepte

Cēzara salāti ar apelsīnu-jogurta mērci

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
6 personām

Cēzara salāti ir salātu klasika, kaut gan mērce ir mūsu variācija – vairākkārt pārbaudīta vērtība.

Cēzara salātiem vissvarīgākā ir mērce un salātu kārtojums. Ja ir īstā mērce un svaigas, kraukšķīgas salātu lapas, pārējais ir Jūsu fantāzijas ziņā.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 4 vistas filejas
  • 1 citrona sula
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 2 svaigi timiāna zariņi
  • 2 ķiploka daiviņas

Grauzdiņiem:

  • 4 šķēles grauzdētas graudu maizes
  • 1 ķiploka daiviņa

Mērcei un salātiem

  • 2 iepakojumi romiešu salātu
  • gabaliņš Parmas siera (~50g)
  • 1 glāze dabīgā jogurta vai liesa krējuma
  • 2 tējkarotes sinepju ar medu
  • svaigi spiesta sula no ½ apelsīna
  • 1 ķiploka daiviņa
  • cukurs, sāls

Pagatavošana

  1. Iemarinē vistu. No citrona izspiež sulu. Ķiploka daiviņas notīra un sakapā. Timiāna zariņiem nobrucina lapiņas. Visas sastāvdaļas sajauc viendabīgā mērcē. Vistas filejas noskalo, sagriež garenos gabaliņos un liek bļodā. Pārlej marinādi un marinē ~ ½ stundu.
  2. Cepeškrāsnī vai tosterī apgrauzdē maizes šķēlītes. Grauzdēto maizi vēl karstu ierīvē ar ķiploka daiviņu. Atdzesē un sagriež nelielos kubiņos. Sagatavo salātu mērci, sajaucot kopā jogurtu, apelsīna sulu, sinepes un smalki sakapātu vai caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploka daiviņu. Pēc garšas pievieno sāli un cukuru.
  3. Uzkarsē pannā eļļu un apcep vistas filejas zeltaini brūnas no abām pusēm. Cep ~10 minūtes. Saceptu gaļu atdzesē un sagriež strēmelītēs.
  4. Noskalotus un nosusinātus salātus ar pirkstiem saplēš nelielos gabaliņos.
  5. Lēzenā bļodā kārtās liek salātu lapas, kuras pārlej ar mērci. Virsū liek vistas filejas strēmelītes.
  6. Visu pārlej ar atlikušo mērci un pārkaisa ar maizes grauzdiņiem un Parmas sieru, kas ar siera nazi vai mazu, mizošanai parezētu nazīti sagriezts ļoti plānās plēksnītēs.

 

Variācijas par tēmu:

Mēs salātiem pagatavojām mērci no jogurta un svaigas apelsīnu sulas, bet anšovu cienītāji var pagatavot Cēzara salātu klasisko mērci. Veģetārieši var gatavot salātus bez vistas filejas.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iemarinē vistu. No citrona izspiež sulu. Ķiploka daiviņas notīra un sakapā. Timiāna zariņiem nobrucina lapiņas. Visas sastāvdaļas sajauc viendabīgā mērcē. Vistas filejas noskalo, sagriež garenos gabaliņos un liek bļodā. Pārlej marinādi un marinē ~ ½ stundu.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepeškrāsnī vai tosterī apgrauzdē maizes šķēlītes. Grauzdēto maizi vēl karstu ierīvē ar ķiploka daiviņu. Atdzesē un sagriež nelielos kubiņos. Sagatavo salātu mērci, sajaucot kopā jogurtu, apelsīna sulu, sinepes un smalki sakapātu vai caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploka daiviņu. Pēc garšas pievieno sāli un cukuru.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē pannā eļļu un apcep vistas filejas zeltaini brūnas no abām pusēm. Cep ~10 minūtes. Saceptu gaļu atdzesē un sagriež strēmelītēs.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noskalotus un nosusinātus salātus ar pirkstiem saplēš nelielos gabaliņos.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lēzenā bļodā kārtās liek salātu lapas, kuras pārlej ar mērci. Virsū liek vistas filejas strēmelītes.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visu pārlej ar atlikušo mērci un pārkaisa ar maizes grauzdiņiem un Parmas sieru, kas ar siera nazi vai mazu, mizošanai parezētu nazīti sagriezts ļoti plānās plēksnītēs.

Komentāri:

Jūsu komentārs: