Recepte

Cēzara salāti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • romiešu salātu lapas
  • Parmas siers

Mērcei:

  • 200 g Parmas siera
  • 3 anšovu filejas
  • 3 svaigi olu dzeltenumi
  • sāls, pipari
  • ¾ citrona sulas
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 ēdamkaroteVusteras mērces
  • 200 ml olīveļļas
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 ēdamkarote sinepju graudu

Grauzdiņiem:

  • ciabata
  • nedaudz olīveļļas
  • sāls, pipari, ķiploki

Pagatavošana

  1. Vispirms gatavo mērci: uz rupjās rīves sarīvē sieru, rūpīgi notecina anšovus, un visas sastāvdaļas, izņemot sinepju graudus, sablendē līdz viendabīgai masai.
  2. Kad mērce ir sakulta, pievieno sinepju graudus, kurus viegli iekuļ ar putojamo slotiņu.
  3. Grauzdiņiem maizi sagriež kvadrātiņos, vienmērīgi izklāj cepešpannā, apslaka ar eļļu, apkaisa ar pipariem un sāli un nedaudz pārkaisa ar svaigi rīvētiem ķiplokiem.
  4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai un liek maizi grauzdēties. Grauzdē, līdz grauzdiņi ir skaisti brūnā krāsā. Daļu grauzdiņu pirms pašas ēšanas iemaisa salātu mērcē, daļu atstāj dekorēšanai.
  5. Saplucina salātu lapas, pārrīvē Parmas sieru, pārlej ar mērci un pārkaisa ar atlikušajiem grauzdiņiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: