Recepte

Chili con carne

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

500 g liellopu maltās gaļas

2 burkāni

2 sarkanie sīpoli

4 daiviņas ķiploku

1 bundžiņa konservētu sarkano pupiņu (200 g)

200 g konservētu turku zirņu

6 palieli tomāti

2 ēdamkarotes tomātu pastas

1 sarkanā papirka

1 ēdamkarote medus

2 seleriju kāti

2 ēdamkarotes olīveļļas

1–2 čili pipari (atkarībā no tā, cik asu kārojas)

1 tējkarote sāls

1 tējkarote kumīna

1 tējkarote malta kanēļa

½ tējkarotes Kajennas piparu

1 lauru lapa

 

Pagatavošana

  1. Visus dārzeņus sagriež smalkos kubiņos. Palielā katlā uzkarsē eļļu un apcep lauru lapu, sīpolus, selerijas un burkānus. Kad tie viegli apcepušies, pievieno smalki sakapātus ķiplokus, čili piparus un visas sausās garšvielas.
  2. Kad dārzeņi viegli apcepušies, pievieno gaļu un, aktīvi maisot, apcep arī to.
  3. Kad gaļa jau mazliet iekrāsojusies, pievieno sakapātus tomātus, medu, sāli un papriku.
  4. Katlam liek vāku un sautē uz lēnas uguns ~ 45 minūtes.
  5. Pasniedz ar svaigu kinzu un skābo krējumu.

 

 

 

Komentāri:

Jūsu komentārs: