Recepte

Churros ar šokolādes mērcēm

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

  • 60 g cukura
  • 225 ml ūdens
  • 60 g sviesta
  • 130 g miltu
  • 300 g eļļas
  • 50 g cukura
  • 1 ēdamkarote kanēļa

Mērcēm:

  • 100 g tumšās šokolādes
  • 100 g baltās šokolādes
  • 200 ml saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Katliņā liek 60 g cukura, pievieno ūdeni un sviestu. Uz vidēji lielas liesmas silda, līdz sviests un cukurs ir izkusis. Noņem no uguns un pievieno miltus. Ar koka karoti tos rūpīgi iemaisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Masu liek konditorejas maisiņā.
  2. Atsevišķā trauciņā sajauc atlikušo cukuru kopā ar kanēli. Izber uz liela šķīvja.
  3. Līdztekus nelielā katliņā liek sildīties eļļu. Kad tā ir karsta, spiež tajā taisnas mīklas līnijas. Cep, līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas. Tūlīt pēc tam apvārta tos uz šķīvīša izbērtajā cukura un kanēļa maisījumā.
  4. Pagatavo mērces. Atsevišķos trauciņos izkausē šokolādes, katrai pievieno 100 ml saldā krējuma un samaisa. Churros aplej ar mērcītēm un notiesā uzreiz.

Komentāri:

Jūsu komentārs: