Recepte

Citronu cepumi Lieldienām

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
4 personām

Cepumu mīkla ir diezgan mīksta, tādēļ sarežģītākais visā procesā ir mīksto mīklu izrullēt un izspiestos cepumiņus dabūt uz pannas. Bet, kad tas aiz muguras, pārējais ir nieki vien.

Cepumi no krāsns nāk ārā ļoti kraukšķīgi. Kad viducī iesmērēts krēms un pāris stundu gardumiem ļauts atpūsties – ir sasniegta īstā garšas burvība.

Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • ~ 350–400 g mīksta sviesta (istabas temperatūrā)
  • 200 g cukura + nedaudz cepumu pārkaisīšanai
  • 1 rīvēta citrona miziņa
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 0,5 tējkarotes sāls
  • 2 x 250 ml krūzes kviešu miltu + nedaudz mīklas rullēšanai
  • 1 ola cepumu pārziešanai
  • cepamais papīrs cepšanai

Pildījumam

  • 350 g maskarpones siera
  • 1 citrons
  • 5–6 ēdamkarotes pūdercukura

Pagatavošana

  1. Citronu noskalo. Bļodā liek sviestu un pierīvē citrona miziņu.
  2. Pievieno sāli un saspaida ar dakšu.
  3. Pievieno miltus, cukuru un vaniļas cukuru.
  4. Samīca. Mīklai ir jā būt plastiskai. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek 1 stundu dzesēties ledusskapī.
  5. Mīklu plāni izrullē.
  6. Ar glāzīti izspiež cepumiņus.
  7. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru un kārto cepumus.
  8. Sakuļ olu, ko pārsmērē cepumiem. Uzkaisa cukuru un liek cepties. Cep ~15 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini. Atdzesē.
  9. Pagatavo pildījumu. Noskalo citronu un uz smalkās rīves norīvē miziņu. No vienas puses izspiež sulu. Samaisa svaigo sieru, ēdamkaroti rīvēto miziņu.
  10. Pieber pūdercukuru un piepilina ½ citrona sulu. Samaisa. Masai ir jābūt saldeni skābenai.
  11. Kad cepumi ir pilnībā atdzisuši (pretējā gadījumā krēms izkusīs), uz viena cepuma uzliek nelielu piciņu krēma.
  12. Otru cepumu liek virsū. Piespiež.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Citronu noskalo. Bļodā liek sviestu un pierīvē citrona miziņu.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno sāli un saspaida ar dakšu.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno miltus, cukuru un vaniļas cukuru.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samīca. Mīklai ir jābūt plastiskai. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek 1 stundu dzesēties ledusskapī.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mīklu plāni izrullē.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ar glāzīti izspiež cepumiņus.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru un kārto cepumus.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sakuļ olu, ko pārsmērē cepumiem. Uzkaisa cukuru un liek cepties. Cep ~15 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini. Atdzesē.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo pildījumu. Noskalo citronu un uz smalkās rīves norīvē miziņu. No vienas puses izspiež sulu. Samaisa svaigo sieru, ēdamkaroti rīvēto miziņu.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pieber pūdercukuru un piepilina ½ citrona sulu. Samaisa. Masai ir jābūt saldeni skābenai.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad cepumi ir pilnībā atdzisuši (pretējā gadījumā krēms izkusīs), uz viena cepuma uzliek nelielu piciņu krēma.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Otru cepumu liek virsū. Piespiež.

Komentāri:

Jūsu komentārs: