Recepte

Citrusaugļu mērce

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
6 personām

Tā lieliski sader ar zivīm, arī maigajām gaļām un ir pasniedzama gan silta, gan arī auksta.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 2–3 apelsīni
  • 1 čili pipars
  • 1 sarkanais sīpols
  • 3 cm svaigas ingvera saknes
  • 1 ēdamkarote medus
  • sāls, šķipsniņa cukura

Pagatavošana

  1. Apelsīnus noskalo. No viena apelsīna izspiež sulu. Atlikušos notīra, augļa mīkstumu sagriež ne lielos gabaliņos.
  2. Sīpolu un ingvera saknes gabaliņu notīra un smalki sakapā. Čili piparam izņem sēklas un sagriež gabaliņos. No vienas apelsīna pusītes norīvē nedaudz miziņas.
  3. Uzkarsē pannā medu, pievieno apelsīnus, sīpolus, ingveru, šķipsniņu rīvēto miziņu un čili. Visas sastāvdaļas gatavo 2–3 minūtes, pielej sulu un nedaudz pavāra. Pagaršo. Nepieciešamības gadījumā pievieno vēl piparus, sāli vai cukuru.

Komentāri:

Jūsu komentārs: