Recepte

Citrusaugļu un baltās šokolādes biskvīta torte

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
12 personām

Šī ir īsta lauku torte – ar kārtīgu olu biskvītu 4 kārtās, kas bagātīgi sasmērēts ar sātīgu krēmu, kur kopā kulta baltā šokolāde un maskarpones siers. Lauku tortes pamatīgumam līdzsvarā – skābena, aromātiska un krāsās koša – citrusaugļu želeja.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

Citrusaugļu želejai

  • 5 apelsīni
  • 2 sarkanie greipfrūti
  • 1 citrons
  • 1 laims
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • želatīns pēc instrukcijas uz iepakojuma (ja plāksnītes, tad 5)
  • cukuru un želatīnu var aizvietot ar želejas cukuru

Biskvītam

  • 12 olas – 6 katrai ripai
  • 12 ēdamkarotes cukura
  • 12 ēdamkarotes miltu
  • šķipsniņa sāls

Krēmam

  • 5 x 100 g baltās šokolādes
  • 500 g maskarpones siera

Pagatavošana

  1. Sāk ar citrusaugļu želejas gatavošanu: izfilē (izgriež mīkstumu no visām miziņām) apelsīnus un greipfrūtus, mīkstumu sagriež mazos gabaliņos. No citrona un laima norīvē miziņu un izspiež sulu. Gan miziņu, gan sulu pievieno citrusaugļiem. Tāpat pievieno cukuru, želatīna plāksnītes un visu uzsilda, lai želejas plāksnītes un cukurs izkustu un sajauktos ar citrusaugļiem. Gatavo maisījumu atdzesē un ievieto ledusskapī, lai saželējas.
  2. Karstā ūdens peldē ievieto bļodu, kurā salauž gabaliņos šokolādi. Ar putojamo slotiņu iemaisa maskarpones sieru, lai veidojas vijīgs krēms.
  3. Atsevišķi cep 2 biskvīta ripas. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus saputo ar 4 ēdamkarotēm cukura, līdz ir iegūta krēmīga masa dubultā apjomā. Tad pa vienai ēdamkarotei pakāpeniski iesijā miltus. Olu baltumus saputo atsevišķi, pievienojot šķipsniņu sāls. Kad jau veidojas putas, pievieno 2 ēdamkarotes cukura un turpina putot līdz stingrām putām. To pievieno dzeltenumu mīklai, un sacilā visu kopā. Mīklu lej tortes veidnē, kam dibens izklāts ar cepamo papīru un malas ietaukotas. Cep 180 °C temperatūrā ~ 20 minūtes, līdz, iedurot ar kociņu biskvīta centrā, pie tā nepielīp mīkla.
  4. Kad biskvīti izcepti, tos atdzesē, un katru pārgriež šķērsām uz pusēm. Tā veidojas četras tortes daļas.
  5. Katrā kārtā pārmaiņas smērē augļu želeju vai šokolādes krēmu.
  6. Virspusi un malas nolīdzina ar krēmu. Malas apkaisa ar mandeļu skaidiņām. Virspusi dekorē ar krēma rozītēm un zelta cukura pērlītēm.

Komentāri:

Jūsu komentārs: