Recepte

Cūkgaļas cepetis ar rozmarīnu, pasniegts ar grilētiem dārzeņiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
6 personām
Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkgaļas karbonādes bez kaula
  • 3–4 svaigi rozmarīna zariņi
  • 4 ķiploka daiviņas
  • svaigi malti pipari
  • 6 ēdamkarotes nesālīta sviesta vai olīveļļas
  • ūdenī izmērcēta virtuves aukliņa

 

Dārzeņiem piedevās:

  • 4 burkāni
  • 2 sarkanie sīpoli
  • 2 veseli ķiploki
  • 1 skābs ābols
  • 2 kartupeļi
  • 1 saldais kartupelis vai rācenis

Pagatavošana

  1. Gaļu nomazgā, nosusina un attīra no plēvēm un palikušajiem kaulu gabaliņiem. Tad to vertikāli pa vidu atgriež vaļā kā atvērtu grāmatu, taču pilnībā nepārgriež divos atsevišķos gabalos.
  2. Rozmarīna zariņiem noplēš lapiņas, ķiploka daiviņas nomizo un visu smalki sakapā. Pievieno maltus melnos piparus un taukvielu – sviestu vai eļļu.
  3. Pusi garšvielu maisījuma iesmērē iegriezumā.
  4. Gaļas gabalu vairākās vietās sasien kopā ar virtuves auklu un no ārpuses sasmērē ar atlikušo garšaugu maisījumu.
  5. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 0C temperatūrai. Dārzeņus nomazgā, notīra un sagriež palielos gabalos. Ķiploka daiviņas pārgriež šķērsām uz pusēm. Dārzeņus aplej ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas, pievieno sāli un piparus un samaisa, lai visi dārzeņi ir aplipuši ar mērci.
  6. Gaļu liek cepamajā formā un liek cepties cepeškrāsnī 180 0C temperatūrā 1 stundu.
  7. Pēc stundas gaļai apkārt izkārto dārzeņus un turpina cept vēl apmēram 1 stundu.
  8. Gaļu un dārzeņus pasniedz karstus.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļu nomazgā, nosusina un attīra no plēvēm un palikušajiem kaulu gabaliņiem. Tad to vertikāli pa vidu atgriež vaļā kā atvērtu grāmatu, taču pilnībā nepārgriež divos atsevišķos gabalos.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rozmarīna zariņiem noplēš lapiņas, ķiploka daiviņas nomizo un visu smalki sakapā. Pievieno maltus melnos piparus un taukvielu – sviestu vai eļļu.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pusi garšvielu maisījuma iesmērē iegriezumā.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļas gabalu vairākās vietās sasien kopā ar virtuves auklu un no ārpuses sasmērē ar atlikušo garšaugu maisījumu.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 0C temperatūrai. Dārzeņus nomazgā, notīra un sagriež palielos gabalos. Ķiploka daiviņas pārgriež šķērsām uz pusēm. Dārzeņus aplej ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas, pievieno sāli un piparus un samaisa, lai visi dārzeņi ir aplipuši ar mērci.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļu liek cepamajā formā un liek cepties cepeškrāsnī 180 0C temperatūrā 1 stundu.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pēc stundas gaļai apkārt izkārto dārzeņus un turpina cept vēl apmēram 1 stundu.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Gaļu un dārzeņus pasniedz karstus.

Komentāri:

Jūsu komentārs: