Recepte

Cūkgaļas fileja ar dzērveņu mērci

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
ilgāk par 2 h
4 personām

Manuprāt, garšīgākais šajā ēdienā ir tieši mērce. Bet, ēdot vienu pašu, to nevar novērtēt. Tikai duetā ar cūkgaļu to pa īstam var sagaršot un izbaudīt.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 700 g cūkgaļas filejas
  • 300 ml ābolu sidra
  • 50 g medus
  • 500 g dzērveņu
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 3 zariņi rozmarīna
  • 3 šalotes sīpoli
  • 50 g sviesta
  • 50 g brūnā cukura
  • 100 ml sarkanvīna
  • sula no 1 apelsīna
  • 50 g balzametiķa

Pagatavošana

  1. Gaļu iemarinē ābolu sidrā, medū un 100 g saspaidītu dzērveņu. Pievieno ķiplokus un 2 zariņus rozmarīna. Atstāj nakti aukstumā.
  2. Gaļu liek cepties 175 °C temperatūrā ar visu marinādi. Cep ~ 1 stundu.
  3. Kamēr gaļa cepas, pagatavo mērci. Sīpolus un 1 zariņu rozmarīna smalki sakapā.
  4. Nelielā katliņā izkausē sviestu un apcep sīpolus un rozmarīnu. Pēc brīža pievieno atlikušās dzērvenes, pievieno brūno cukuru un sarkanvīnu. Karsē, kamēr ogas sāk jukt un veidoties biezākas konsistences mērce. Īsi pirms gatavošanas beigām pievieno balzametiķi un apelsīnu sulu. Pasniedz kopā ar gaļu.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļu iemarinē ābolu sidrā, medū un 100 g saspaidītu dzērveņu. Pievieno ķiplokus un 2 zariņus rozmarīna. Atstāj uz nakti aukstumā.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļu liek cepties 175 °C temperatūrā ar visu marinādi. Cep ~ 1 stundu.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kamēr gaļa cepas, pagatavo mērci. Sīpolus un 1 zariņu rozmarīna smalki sakapā.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nelielā katliņā izkausē sviestu un apcep sīpolus un rozmarīnu. Pēc brīža pievieno atlikušās dzērvenes, pievieno brūno cukuru un sarkanvīnu. Karsē, kamēr ogas sāk jukt un veidoties biezākas konsistences mērce. Īsi pirms gatavošanas beigām pievieno balzametiķi un apelsīnu sulu. Pasniedz kopā ar gaļu.

 

Komentāri:

Jūsu komentārs: