Recepte

Cūkgaļas filejas sēnītēs

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
4 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 2 cūkgaļas filejas (katra ~ 400 g)
  • 300 g saceptu baraviku vai citu sēņu
  • 200 ml saldā krējuma
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • sāls, malti melnie pipari
  • sojas mērce
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Pannā uzkarsē eļļu un katru cūkgaļas filejas gabalu cep brūnu no abām pusēm. Apcepto gaļu liek cepamajā traukā, lai padziest. Tad katru filejas gabalu ierīvē ar sāli, pipariem un 1 ēdamkaroti sojas mērces.
  2. Sīpolu sakapā, ķiploku smalki sagriež vai izspiež ķiploku spiedē un apcep caurspīdīgi zeltainus, pievieno saceptas sēnes un visu samaisa.
  3. Sacepto maisījumu kārto cepamajā traukā visapkārt filejas gabaliem. Visu pārlej ar saldo krējumu. Ja vēlaties vairāk mērces, varat pievienot arī pus glāzi ūdens.
  4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220ºC un liek cepties gaļu ~45 minūtes. Ja pārklāsiet cepamo trauku ar foliju, būs vairāk mērces, bet tā nebūs tik koncentrēta. Ja foliju neliksiet, sēnes būs krēmīgas.
  5. Pasniedz ar vārītiem, apceptiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.

 

Variācijas par tēmu:

Ja nav pieejama cūkgaļas fileja, varat izmantot arī kakla karbonādi vai parasto karbonādi, tikai šādā gadījumā cepšanai cepeškrāsnī jāparedz vismaz 1 stunda. Gaļa ir gatava, kad, tajā iegriežot ar asu nazi, gaļa ir mīksta un neizdalās sārta sula. Ja ziemas krājumiem nav sarūpētas pašu lasītas sēnes, var izmantot šampinjonus.

1. pagatavošanas solis
Cuka_senes-1

Pannā uzkarsē eļļu un katru cūkgaļas filejas gabalu cep brūnu no abām pusēm. Apcepto gaļu liek cepamajā traukā, lai padziest. Tad katru filejas gabalu ierīvē ar sāli, pipariem un 1 ēdamkaroti sojas mērces.

2. pagatavošanas solis
Cuka_senes-2

Sīpolu sakapā, ķiploku smalki sagriež vai izspiež ķiploku spiedē un apcep caurspīdīgi zeltainus, pievieno saceptas sēnes un visu samaisa.

3. pagatavošanas solis
Cuka_senes-3

Sacepto maisījumu kārto cepamajā traukā visapkārt filejas gabaliem. Visu pārlej ar saldo krējumu. Ja vēlaties vairāk mērces, varat pievienot arī pus glāzi ūdens.

4. pagatavošanas solis
Cuka_senes-4

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220ºC un liek cepties gaļu ~45 minūtes. Ja pārklāsiet cepamo trauku ar foliju, būs vairāk mērces, bet tā nebūs tik koncentrēta. Ja foliju neliksiet, sēnes būs krēmīgas.

5. pagatavošanas solis
Cuka_senes-5

Pasniedz ar vārītiem, apceptiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.

Komentāri:

Jūsu komentārs: