Recepte

Cūkgaļas vainags ar ananāsiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 2 h
6 personām

Neparasts gaļas cepšanas veids – sanāk tāds kā vainags, kur gaļas šķēles pamīšus kārtojas ar sulīgām ananasa kārtām un žāvētu plūmju akcentiem. Cepetis ir visnotaļ sulīgs un neparasti svaigs. Šī noteikti būs viena no tām receptēm, ko būs vēlme atkārtot ne tikai Ziemassvētkos, bet arī citās ģimenes kopā būšanas reizēs.

Sandra Ošiņa

Autors: Sandra Ošiņa

Stiliste/datorgrafiķe. Sandra izveidoja “Pie Galda!” žurnāla dizainu un stilu, kā arī veidoja žurnāla māksliniecisko noformējumu pirmos divus žurnāla pastāvēšanas gadus. 

Un ne tikai, viņa ir divu bērnu mamma ar “saldajiem īkšķīšiem”, kas pieprit ne tikai gardas kūkas un cepumus, bet arī daudzus citus interesantus ēdienus. Vēl vairāk viņas dzimtas recepšu portālā www.garsigalatvija.lv

 

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg cūkgaļas kakla karbonādes
  • ½ ananasa
  • 10 žāvētu plūmju
  • sāls, malti melnie pipari
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 1 tējkarote cukura (vēlams – brūnais)
  • 50 g sviesta
  • folija

Pagatavošana

  1. Sagatavo gaļas gabalu, iegriežot 1,5 cm biezuma šķēles tā, lai vienā sānā tās ir pilnībā vaļā, bet otrā – turas kopā veselā gabalā.
  2. Gaļas gabalu apbārsta un kārtīgi ierīvē ar sāli un pipariem. Liek cepamajā traukā puķes formā tā, lai nesagrieztā mala būtu viducī, bet iegrieztās šķēles – kā ziedlapiņas visapkārt. Visideālāk tam der ovāla vai pilnīgi apaļa forma.
  3. Ananasu notīra, pārgriež uz pusēm un sagriež šķēlēs (cieto serdeni var atstāt neizņemtu). Plūmes noskalo.
  4. Ananasu šķēles pamīšus kārto starp gaļas šķēļu “lapiņām”. Brīvajās vietās sasprauda žāvētās plūmes. Gaļu pārkaisa ar tējkaroti cukura un 0,5 tējkarotēm kanēļa.
  5. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Veidnē ielej ~ 250 ml ūdens un uzliek foliju. Cep ~ 1,5 stundu. Pēdējās 30 minūtes foliju noņem, lai gaļa apbrūnētu. Gaļu var vairākas reizes aplaistīt ar šķidrumu.
  6. Pasniedz karstu, ar piedevām pēc izvēles.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sagatavo gaļas gabalu, iegriežot 1,5 cm biezuma šķēles tā, lai vienā sānā tās ir pilnībā vaļā, bet otrā – turas kopā veselā gabalā.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļas gabalu apbārsta un kārtīgi ierīvē ar sāli un pipariem. Liek cepamajā traukā puķes formā tā, lai nesagrieztā mala būtu viducī, bet iegrieztās šķēles – kā ziedlapiņas visapkārt. Visideālāk tam der ovāla vai pilnīgi apaļa forma.

Ananasu notīra, pārgriež uz pusēm un sagriež šķēlēs (cieto serdeni var atstāt neizņemtu). Plūmes noskalo.

Ananasu šķēles pamīšus kārto starp gaļas šķēļu “lapiņām”. Brīvajās vietās sasprauda žāvētās plūmes. Gaļu pārkaisa ar tējkaroti cukura un 0,5 tējkarotēm kanēļa.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Veidnē ielej ~ 250 ml ūdens un uzliek foliju. Cep ~ 1,5 stundu. Pēdējās 30 minūtes foliju noņem, lai gaļa apbrūnētu. Gaļu var vairākas reizes aplaistīt ar šķidrumu.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz karstu, ar piedevām pēc izvēles.

Komentāri:

Jūsu komentārs: