Recepte

Cukīni plācenīši

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Inga Kalniņa

Autors: Inga Kalniņa

Inga Kalniņa ir nu jau pastāvīga žurnāla “Pie Galda!” autore,  divu blogu “Le Petit Pot”, “UrbanicOrganic” un mazās Grētas Teodoras
mamma. Ingai ir ne tikai franču pavārmākslasdiploms kabatā, bet arī milzīga mīlestība pret ēdienu un dzīvi kopumā.

Sastāvdaļas

  • 250 g sarīvētu cukīni
  • 2 olas
  • 4 ēdamkarotes kastaņu miltu
  • šķipsniņa cietā rīvētā siera
  • olīveļļa

Pagatavošana

  1. Cukīni ar visu mizu sarīvē un liek sietā, lai notek liekais šķidrums. Rīvēto masu var nosusināt arī papīra dvielī, jo ir svarīgi, lai cukīni nav ūdeņains.
  2. Masai pievieno kastaņu miltus, olas un mazliet rīvēta siera.
  3. Plācenīšus cep olīveļļā, līdz tie ir zeltaini brūni.
  4. Ēd siltus vai aukstus kopā ar kādu mērci vai tāpat.

P.S. Kastaņu milti ir mazliet saldi. Tādēļ, ja nepatīk saldi sāļa garšu kombinācija, tad var izmantot citus miltus, piemēram, auzu vai griķu. Ja saldumu mazais mīl vairāk, tad iespējams, pateicoties kastaņu miltu radītajam saldumam, nepamanīs, ka plācenīši cepti no, iespējams, citkārt ne īpaši mīlēta dārzeņa.

Komentāri:

Jūsu komentārs: