Recepte

Cukīni sēklu plācenīši

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
3 personām
Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 1 cukīni
  • ⅓ tējkarotes sāls
  • 2 ēdamkarotes pilngraudu miltu
  • 50 g ķirbju sēklu
  • 60 g sezama sēklu
  • 30 g pistāciju
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes sakapātu diļļu
  • 1 vistas fileja (pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. Cukīni sarīvē uz rupjās rīves un apsāla. Sarīvēto masu liek sietā, atstāj uz 5–10 minūtēm un ļauj notecēties liekajam šķidrumam.
  2. Tikmēr vistas fileju sagriež smalkos kubiņos, ja receptē izmanto gaļu.
  3. Cukīni notecina un pirms izmantošanas ar rokām saspiež, lai tie būtu pēc iespējas sausāki.
  4. Ķiploku smalki sakapā.
  5. Lielā bļodā sajauc cukīni, vistas gaļu, ķirbju sēklas, pistācijas, pusi sezama sēklu, dilles, sāli un sakapātos ķiplokus. Pievieno sakultu olu un miltus. Masu samaisa kopā viendabīgu.
  6. No masas veido apaļas bumbiņas vai plācenīšus, ko apviļā sezama sēkliņās.
  7. Liek uz plāts, kas noklāta ar cepamo papīru, un cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 25 minūtes.

Komentāri:

Jūsu komentārs: