Recepte

Degošie augļi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
2 personām

Pārsteigums garšas kārpiņām nieka 10 minūtēs.

Aleksejs Tolstojs

Autors: Aleksejs Tolstojs

Aleksejs Tolstojs ir šefs no Maskavas. Viņa specializācija – Latīņamerikas virtuve, tādēļ iesaistījām viņu projektā – Brazīļu ēdieni. Visas Alekseja receptes ir ar  ‘Chef’  piesitieni, bet, tas nenozīmē – nepagatavojamas mājās. Tieši otrādi. Receptes ir vienkāršas, bet …. ar ‘rozīnīti’.

Sastāvdaļas

  • 1 banāns
  • 1 ābols
  • 1 apelsīns
  • 100 g zemeņu
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 30 ml stiprā alkohola (brendijs, konjaks)
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 30 g sviesta
  • 100 g saldējuma

Pagatavošana

  1. Banānu nomizo un sagriež 4 daļās gareniski un vēlreiz uz pusēm.
  2. Ābolam ar visu mizu nogriež 6–8 apaļas šķēles.
  3. Cukuru samaisa kopā ar kanēli un apvārta tajā ābolu šķēlītes un banānus.
  4. Pannā izkausē sviestu un liek tajā apcepties sagatavotos augļu gabaliņus.
  5. Kad augļi viegli brūni, tiem pielej brendiju un aizdedzina, lai alkohols iztvaikotu.
  6. Turpat pannā no apelsīna izspiež sulu un visu apmaisa.
  7. Pievieno uz pusēm sagrieztas zemenes un pasautē 3 minūtes.
  8. Ābolus un banānus kārto šķīvī. Tiem virsū liek saldējuma bumbiņas un visu pārlej ar aromātisko zemeņu mērci.

Komentāri:

Jūsu komentārs: