Recepte

Dorada ar mandarīniem un timiānu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
2 personām

Šis ir ļoti garšīgs nejaušs atklājums, kas izdevās, pateicoties tam, ka “mājās nekā nav”. Tā kā pēc svinībām bija palicis pāris mandarīnu un timiāna zariņi, nolēmu tos apvienot, lai papildinātu doradas garšu. Izdevās ļoti labi! Mandarīnu svaigums un saldums lieliski papildina timiāna īpašo garšu un, kā izrādās, ļoti labi sader ar zivi.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 2 doradas
  • 4 mandarīni
  • 4 timiāna zariņi
  • 2 tējkarotes sviesta
  • 2 šķipsniņas sāls

Pagatavošana

  1. Zivi gareniski iegriež un iztīra no ķidām. Ļoti svarīgi ir izgriezt arī žaunu daļu, citādi zivs būs rūgta. Ar nelielu nazīti vai speciālu skrāpi noskrāpē zvīņas. Doradai to nav daudz.
  2. Zivs viduci iesāla un iesmērē ar sviestu.
  3. Mandarīnus sagriež plānās šķēlītēs un kārto zivs viducī. Starp tiem liek pa timiāna zariņam.
  4. Zivi apsāla arī no ārpuses un apkārt kārto mandarīnu šķēlītes un timiāna zariņus. Ietin folijā un cep 170 °C temperatūrā ~ 15–20 minūtes.

Komentāri:

Jūsu komentārs: