Recepte

Eksotiskās paprikas uzkodas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 4 dzeltenas paprikas
  • 2 ēdamkarotes kaperu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamkarotes smalcinātu pētersīļu
  • 4 ēdamkarotes rupjmaizes rīvmaizes
  • 2 ēdamkarotes rozīņu
  • 2 ēdamkarotes zemesriekstu
  • 125 ml jeb 8 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Paprikas nomazgā un pārgriež uz pusēm, izņem sēklas.
  2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200ºC un paprikas pusītes liek karsēties uz ~ 5 minūtēm.
  3. Pagatavo pildījuma sastāvdaļas: rozīnes aplej ar verdošu ūdeni un atstāj, lai uzbriest. Ķiploka daiviņas nomizo un sasmalcina vai izspiež ķiploku spiedē, riekstus smalki sadrupina, pētersīļus sakapā. Lielā bļodā sajauc pildījuma sastāvdaļas: kaperus, zaļumus, sasmalcinātos ķiplokus, rīvmaizi, sadrupinātos riekstus un uzbriedušās rozīnes. Pievieno eļļu un visu samaisa. Visbeidzot pievieno šķipsniņu sāls un piparus un vēlreiz visu samaisa.
  4. Maisījumu pilda jau sakarsētajās paprikas pusītēs un liek cepties cepeškrāsnī vēl 10-15 minūtes.
  5. Paprikas uzkodas garšo labi gan karstas, gan aukstas. Karstas labi garšos kopā ar ceptu gaļas šķēli. Pasniegtas kopā ar svaigiem salātiem, olīvām, sieru un kūpinātas gaļas šķēlītēm, eksotiskās paprikas būs garda maltīte nelielai draugu kompānijai. Labi garšo arī ar biezpienu, kas sajaukts ar ķiplokiem un zaļumiem.

 

Variācijas par tēmu:

Pildījumam var pievienot arī citus riekstus un grauzdētas sēkliņas pēc izvēles. Rīvmaizes vietā var sadrupināt pilngraudu maizi vai rupjmaizes sausiņu.

1. pagatavošanas solis
Pipari-1

Paprikas nomazgā un pārgriež uz pusēm, izņem sēklas.

2. pagatavošanas solis
Pipari-2

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200ºC un paprikas pusītes liek karsēties uz ~ 5 minūtēm.

3. pagatavošanas solis
Pipari-3

Sagatavo pildījuma sastāvdaļas: rozīnes aplej ar verdošu ūdeni un atstāj, lai uzbriest. Ķiploka daiviņas nomizo un sasmalcina vai izspiež ķiploku spiedē, riekstus smalki sadrupina, pētersīļus sakapā. Lielā bļodā sajauc pildījuma sastāvdaļas: kaperus, zaļumus, sasmalcinātos ķiplokus, rīvmaizi, sadrupinātos riekstus un uzbriedušās rozīnes. Pievieno eļļu un visu samaisa. Visbeidzot pievieno šķipsniņu sāls un piparus un vēlreiz visu samaisa.

4. pagatavošanas solis
Pipari-4

Maisījumu pilda jau sakarsētajās paprikas pusītēs un liek cepties cepeškrāsnī vēl 10-15 minūtes.

5. pagatavošanas solis
Pipari-5

Paprikas uzkodas garšo labi gan karstas, gan aukstas. Karstas labi garšos kopā ar ceptu gaļas šķēli. Pasniegtas kopā ar svaigiem salātiem, olīvām, sieru un kūpinātas gaļas šķēlītēm, eksotiskās paprikas būs garda maltīte nelielai draugu kompānijai. Labi garšo arī ar biezpienu, kas sajaukts ar ķiplokiem un zaļumiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: