Recepte

Filo groziņi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
3 personām
Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

  • 3 plāksnes filo mīklas
  • 2 ēdamkarotes izkausēta sviesta
  • 200 ml Islandes vai grieķu jogurta
  • medus
  • 100 g lobītu pistāciju
  • svaigas ogas pēc izvēles
  • 6 gab.

Pagatavošana

  1. Filo mīklu atkausē pēc norādījumiem uz iepakojuma.
  2. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Metāla vai mafinu pannā ietauko 6 bedrītes.
  3. Filo mīklu ņem pa vienai plāksnei, tikmēr pārējo mīklu apklāj ar tīru sausu dvielīti. Plāksni apsmērē ar izkausēto sviestu no viena stūrīša līdz otram. Mīklas loksni sagriež 6 vienādos gabaliņos, 3 gabaliņus liek citu citam virsū, bet pamīšus – tā, lai stūrītis nav pret stūri. Pēc tam šo 3 kārtu mīkliņu liek bedrītē un ar pirktiem to izveido par groziņu. Tāpat turpina ar 5 pārējiem.
  4. Groziņus liek cepties 5 minūtes, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni.
  5. Tikmēr pagatavo krēmu. Islandes jogurtam pievieno medu vai, ja vēlas saldāku, brūno cukuru pēc garšas. Sasmalcina un pievieno pistācijas.
  6. Krēmu pilda groziņos mazu brīdi pirms pasniegšanas. Bagātīgi dekorē ar ogām un pārlej ar ½ tējkaroti izkausēta šķidra medus vai kļavu sīrupa.

Komentāri:

Jūsu komentārs: