Recepte

Filo mīklas pīrādziņi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Filo mīkla ir burvīga – trausla un viegla, kā tāds gaiss ar garšu. Šoreiz piedāvājam sacept pīrāgus kā lidojošus šķīvīšus, pilnus ar rudens dārzeņu vai sēņu pildījumu.

Ja nu nav pie rokas mafinu pannas, tiniet pildījumu sainīšos vai trīsstūra pīrādziņos.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums filo mīklas
  • eļļa cepšanai un mīklas ieziešanai

Sēņu pildījumam:

  • 500 g sēņu
  • 2 lieli sīpoli
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 100 g žāvētas gaļas
  • sāls, malti melnie pipari pēc garšas
  • sēņu sainīšiem – nedaudz rīvēta siera pārkaisīšanai

Dārzeņu pildījumam:

  • 1 burkāns
  • 1 sarkanās paprikas
  • 1 dzeltenā cukīni
  • 2–3 ēdamkarotes fetas siera
  • 1 sīpols, smalki sagriezts
  • 2 daiviņas ķiploku, smalki sakapātas
  • ~ 1 tējkarote raudenes vai kaltēta bazilika
  • sāls, malti melnie pipari pēc garšas

Tomātu un mocarellas pildījumam:

  • 1–2 tomāti
  • 1 iepakojums mocarellas siera
  • ~ 1 tējkarote kaltēta bazilika un raudenes

Pagatavošana

  1. Svarīgi, gatavojot no filo mīklas: mīklu pilnībā atlaidina, neizņemot no iepakojuma. Kad mīkla ir atlaidināta, to atver kā grāmatu uz galda un pārklāj ar tīru dvielīti.
  2. Sēņu pildījums: sēnes, sīpolus un gaļu sagriež mazos gabaliņos. Uzkarsē pannā eļļu, un visas sastāvdaļas apcep, līdz no sēnēm vairs neizdalās liekais šķidrums. Cepšanas laikā uzkaisa pāris šķipsniņu sāls un piparus.
  3. Dārzeņu pildījums: dārzeņus sagriež mazos gabaliņos. Uzkarsē pannā eļļu, un dārzeņus sacep. Cepšanas laikā uzkaisa sāli, piparus, garšvielas un cep vēl ~ 5 minūtes. Saceptos dārzeņus sajauc ar fetas sieru.
  4. Tomātu un mocarellas pildījums: tomātus un siera bumbas sagriež ripās, lai pēc tam ietītu sainīšos.
  5. Mafinu veidni ietauko ar eļļu.
  6. Ar sausām rokām pa vienai ņem 4 mīklas loksnes. Katru loksni nedaudz ieziež ar eļļu un liek citu citai virsū, pārējās loksnes apklāj ar dvieli, lai neizžūst.
  7. Sagatavotās 4 loksnes ieklāj mafinu pannā, katrā bedrītē ar roku viegli izveidojot mīklā padziļinājumu. Ja mīkla nejauši kādā padziļinājumā saplīst, ieklāj jaunu mīklas plāksni.
  8. Ar karoti bedrītēs liek pildījumu.
  9. Sagatavo vēl 3 loksnes, un liek tās virsū pildījumam. Piespiež ar pirkstiem apkārt katrai bedrītei un apkārt visai pannai, lai katrs “šķīvītis” ir aizlipināts ciet.
  10. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai, un liek cepties 15 minūtes, kamēr pīrāgi zeltaini brūni. Pēc noteiktā laika pannu ņem ārā no krāsns un ar otras pannas palīdzību apmet otrādi.
  11. Vēl karstu ar asu nazi sagriež gabaliņos.
  12. Gatavo sainīšus: ar eļļu apziež un citu citai virsū klāj 2–3 mīklas loksnes. Sagriež tās 4 daļās.
  13. Katra gabaliņa vidū liek karoti pildījuma un ar pirkstiem saceļ visas maliņas uz augšu, augšpusē tās saspiežot sainītī ciet.
  14. Sainīšus cep ~ 10 minūtes.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Svarīgi, gatavojot no filo mīklas: mīklu pilnībā atlaidina, neizņemot no iepakojuma. Kad mīkla ir atlaidināta, to atver kā grāmatu uz galda un pārklāj ar tīru dvielīti.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gatavo sēņu pildījumu: sēnes, sīpolus un gaļu sagriež mazos gabaliņos. Uzkarsē pannā eļļu, un visas sastāvdaļas apcep, līdz no sēnēm vairs neizdalās liekais šķidrums. Cepšanas laikā uzkaisa pāris šķipsniņu sāls un piparus.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gatavo dārzeņu pildījumu: dārzeņus sagriež mazos gabaliņos. Uzkarsē pannā eļļu, un dārzeņus sacep. Cepšanas laikā uzkaisa sāli, piparus, garšvielas un cep vēl ~ 5 minūtes. Saceptos dārzeņus sajauc ar fetas sieru.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tomātu un mocarellas pildījums: tomātus un siera bumbas sagriež ripās, lai pēc tam ietītu sainīšos.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mafinu veidni ietauko ar eļļu.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ar sausām rokām pa vienai ņem 4 mīklas loksnes. Katru loksni nedaudz ieziež ar eļļu un liek citu citai virsū, pārējās loksnes apklāj ar dvieli, lai neizžūst.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sagatavotās 4 loksnes ieklāj mafinu pannā, katrā bedrītē ar roku viegli izveidojot mīklā padziļinājumu. Ja mīkla nejauši kādā padziļinājumā saplīst, ieklāj jaunu mīklas plāksni.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ar karoti bedrītēs liek pildījumu.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sagatavo vēl 3 loksnes, un liek tās virsū pildījumam. Piespiež ar pirkstiem apkārt katrai bedrītei un apkārt visai pannai, lai katrs “šķīvītis” ir aizlipināts ciet.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai, un liek cepties 15 minūtes, kamēr pīrāgi zeltaini brūni. Pēc noteiktā laika pannu ņem ārā no krāsns un ar otras pannas palīdzību apmet otrādi.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vēl karstu ar asu nazi sagriež gabaliņos.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gatavo sainīšus: ar eļļu apziež un citu citai virsū klāj 2–3 mīklas loksnes. Sagriež tās 4 daļās.

13. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katra gabaliņa vidū liek karoti pildījuma un ar pirkstiem saceļ visas maliņas uz augšu, augšpusē tās saspiežot sainītī ciet.

14. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sainīšus cep ~ 10 minūtes.

Komentāri:

Jūsu komentārs: