Recepte

Forele ar kokosriekstu pienu un pastinaku ķiploku biezeni

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Gatavo WilmaLinda, ēst gatavot mīlētāja

Šī recepte ir divi vienā – maiga, ziemas garšu bagāta foreles fileja ar augļu akcentiem un klāt pastinaku biezenis.

 

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 500 g foreles filejas
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 laims
  • 1 mandarīns
  • 1 citrons
  • 20 g sviesta

Kokosriekstu piena mērcei:

  • sāls
  • čili
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 sauja mandeļu skaidiņu
  • 100 g kokosriekstu piena
  • olīveļļa

Biezenim:

  • 4 lielas saknes pastinaku
  • 1 liela galviņa ķiploka
  • 70 g sviesta
  • 100 g saldā krējuma
  • 1 liela bunte svaiga timiāna
  • sāls

Pagatavošana

1.Cepamo plātni izklāj ar foliju, uz tās kārto foreles fileju. Ierīvē to ar ķiploku un sāli. Pāri kārto mazus sviesta pikucīšus un plāni sagrieztas citrusaugļu šķēlītes. Daļu laima atstāj mērcei. Liek cepties līdz 170 °C tempera- tūrai sakarsētā cepeškrāsnī ~ 15 minūtes.

2. Pagatavo kokosriekstu piena mērci: uz pannas nelielā olīveļļas daudzumā ātri apcep plānu šķēlīti čili un ķiploka daiviņu, lai eļļa iegūst pikantāku garšu.

3. Pievieno kokosriekstu pienu, un izņem čili un ķiploku, lai mēr- ce nepaliek rūgta.

4.Pievieno nedaudz laima sulas un kokosriekstu skaidiņas. uzvāra. Pirms pasniegšanas pārlej forelei.

5.Foreli pirms pasniegšanas pārber un dekorē ar mandeļu skaidiņām. Pasniedz kopā ar pastinaku un ķiploku biezeni.

6. Pastinakus notīra un sagriež kubiņos. Ķiplokus nomizo un sadala pa daiviņām. Pastinaka kubiņus un ķiploka daiviņas vāra sālsūdenī ~ 15 minūtes, kamēr pastinaki mīksti. Tad nokāš un sablendē. Pievieno sviestu, saldo krējumu un timiāna lapiņas. Sa- maisa un saputo zīdainā masā. Pasniedz kā piedevu gaļas vai zivs ēdienam.

 

1. pagatavošanas solis
Forele_1

1.Cepamo plātni izklāj ar foliju, uz tās kārto foreles fileju. Ierīvē to ar ķiploku un sāli. Pāri kārto mazus sviesta pikucīšus un plāni sagrieztas citrusaugļu šķēlītes. Daļu laima atstāj mērcei. Liek cepties līdz 170 °C tempera- tūrai sakarsētā cepeškrāsnī ~ 15 minūtes.

2. pagatavošanas solis
Forele_2

2. Pagatavo kokosriekstu piena mērci: uz pannas nelielā olīveļļas daudzumā ātri apcep plānu šķēlīti čili un ķiploka daiviņu, lai eļļa iegūst pikantāku garšu.

3. pagatavošanas solis
Forele_3

3. Pievieno kokosriekstu pienu, un izņem čili un ķiploku, lai mēr- ce nepaliek rūgta.

4. pagatavošanas solis
Forele_4

4.Pievieno nedaudz laima sulas un kokosriekstu skaidiņas. uzvāra. Pirms pasniegšanas pārlej forelei.

5. pagatavošanas solis
Forele_final

5.Foreli pirms pasniegšanas pārber un dekorē ar mandeļu skaidiņām. Pasniedz kopā ar pastinaku un ķiploku biezeni.

6. pagatavošanas solis
Forele ar kokosriekstu pienu un pastinaku ķiploku biezeni

Komentāri:

Jūsu komentārs: