Recepte

Foreles steiki bazilika glazūrā

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
2 personām

Sastāvdaļas

  • 2 laša vai foreles steika gabali (~ 150 g katrs)
  • 1 citrons
  • 200 g rīsu
  • folija zivs cepšanai

Bazilika mērcei:

  • 1 liela bunte bazilika
  • 5–6 daiviņas ķiploku
  • ~ 150 ml olīveļļas
  • jūras sāls, malti baltie pipari

Pagatavošana

  1. Bazilika lapas norauj no kātiem un noskalo.
  2. Liek lielākā traukā un sablendē kopā ar eļļu, šķipsniņu sāls, pipariem un notīrītiem ķiplokiem.
  3. Zivs gabalus liek bļodā un bagātīgi pārlej ar bazilika mērci, nedaudz pārslaka ar citronu sulu.
  4. Trauku nosedz un liek aukstumā ~ 1 stundu marinēties.
  5. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Katru zivs steiku liek uz atsevišķas folijas loksnes un aiztin to pauniņā ciet. Cep ~ 20 minūtes.
  6. Rīsus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Kad rīsi ir gatavi, tos samaisa ar 2–3 ēdamkarotēm tās pašas bazilika mērces.
  7. Zivi ieteicams pasniegt turpat folijā, attinot pauniņu vaļā un klāt servējot nedaudz zaļo bazilika rīsu.

 

Der zināt:

Pagatavojiet ziemai zaļumu pesto. Pesto var gatavot ne tikai no bazilika, bet arī no pētersīļiem un selerijām vai visiem trim kopā.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bazilika lapas norauj no kātiem un noskalo.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liek lielākā traukā un sablendē kopā ar eļļu, šķipsniņu sāls, pipariem un notīrītiem ķiplokiem.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zivs gabalus liek bļodā un bagātīgi pārlej ar bazilika mērci, nedaudz pārslaka ar citronu sulu.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trauku nosedz un liek aukstumā ~ 1 stundu marinēties.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Katru zivs steiku liek uz atsevišķas folijas loksnes un aiztin to pauniņā ciet. Cep ~ 20 minūtes.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rīsus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Kad rīsi ir gatavi, tos samaisa ar 2–3 ēdamkarotēm tās pašas bazilika mērces.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zivi ieteicams pasniegt turpat folijā, attinot pauniņu vaļā un klāt servējot nedaudz zaļo bazilika rīsu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: