Recepte

Franču sīpolu zupa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 10 vidēji sīpoli
  • 1 l liellopu gaļas buljona
  • 500 ml baltvīna
  • sāls, pipari
  • ~ 10 timiāna zariņi
  • 1 tējkarote cukura
  • eļļa un sviests sautēšanai
  • baltmaizes grauzdiņi ar Čedaras sieru pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Sīpolus notīra, sagriež ripiņās (var arī griezt uz pusēm un tad griezt šķēlēs)
  2. Katlā uzkarsē eļļu un sviestu. Liek katlā sautēties sīpolus uz vidējas uguns. Sautē, līdz sīpoli ir mīksti, bet tiem nav jāsacepas brūniem. Sautēšanas laikā pieber cukuru.
  3. Kad sīpoli gatavi, pievieno 500 ml baltvīna, notvaicē.
  4. Lej klāt ~ 1 l no liellopu kauliem vārīta buljona. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pievieno lapiņas no ~ 10 timiāna zariņiem. Ja buljona garša ir par stipru, zupu var atšķaidīt ar ūdeni.
  5. Klāt pasniedz baltmaizes grauzdiņus ar Čedaras sieru.

Komentāri:

Jūsu komentārs: